10 tipp amit meg kell tenned egy új párkapcsolat előtt

Azt kérdezheted ugyan miért kellene megtennem? A válaszom: azért, hogy az új párkapcsolatod számodra jobban alakuljon mint az előző.

A minap olvastam a Psziché című újságban ezt a cikket. Mivel nagyon fontos témát érint, gondoltam továbbadom, néhány saját gondolattal fűszerezve.

1. Fogadd el az egyedüllétet, mert ez jó alkalom, hogy újra végiggondold a kapcsolataidat és az önmagadhoz fűződő viszonyodat is. Így megtanulhatod, hogy az

egyedüllétet ne magányként éld meg, hanem valóban élvezd azt a kevés  időt, amit saját magad társaságában tölthetsz. Ha pedig szeretsz önmagaddal együtt lenni, akkor majd mással is könnyebb lesz, illetve más is jobban fogja élvezni a te társaságodat.

2. Ismerd meg önmagadat, így megtalálhatod mire vágysz igazából. Ha önmagadat ismered, akkor könnyebben eligazodsz majd mások érzelmeidben is, így a kapcsolataid sokkal harmonikusabbak lehetnek.

3. Éld meg az érzéseidet, ne fojtsd el azokat. Persze itt nem csak a jó érzésekre gondolok, hanem a szomorúakra is. Ha megtanulsz sírni, és ezt minél gyakrabban teszed, sokkal kevesebb harag gyűlemlik majd össze benned és nem lesz annyi érzelmi hullámzás az életedben.

4. Ne minősítsd a múltat, tanuld meg elengedni és ne dédelgetni azt. A legtöbb kapcsolat sajnos azért fut zátonyra, mert nem merünk megbízni a másikban, mert attól félünk ő is olyan lesz mint amely az emlékeinkben ragadt. Ezzel eleve kizárjuk a jó tapasztalatot, és ráadásul még folyamatos aggodalomban élünk. Így ráadásul esélyt adhatsz magadnak, hogy észrevedd a jelen szépségeit is.

5. Hagyj időt a gyászra. Ez persze manapság nem igazán divat, de ettől még nem kevésbé szükséges. Ha elég időt hagysz magadnak, akkor egy csomó mindent felismersz majd, ami oka lehet egy-egy csalódásodnak. Ha pedig felismerted, akkor már változtatni is tudsz rajta. Ráadásul egy lezáró időszak segít felkészülni a jövőre és segít begyógyítani a lelki sebeidet is. Így eleve nem úgy állsz majd egy új kapcsolathoz, hogy biztos ő is olyan lesz, mint az előző.

6. Ne zárkózz be, mert csak a tapasztalatokból tudsz építkezni. Fontos, hogy ne az elvárások és olyan tévképek vezessenek, amelyek néhány tapasztalatra épülnek. Ahogy egy csodálatos könyvben olvastam:

A nő eldönti, hogy megtalálja Őt, s valóban megtesz mindent ezért, ismertté, elérhetővé, megszólíthatóvá teszi magát! Közben TUDJA, hogy mit keres. Mindeközben sokat ismerkedik, flörtöl, tanulja önmagát és a férfiakat. (Paeli Suutari: Suutari-levelek)

7. Tanuld meg letenni az önsajnálatot, vagy legalább csökkentsd azt egy napi fél vagy egy órás időtartamra. Akkor kevésbé leszel negatív, és talán jut idő, lehetőség és főleg energia arra is, hogy valami pozitívat vonz az életedbe.

8. Éld meg a jelent. Persze tudom ez nem könnyű, de vannak helyek, emberek, könyvek, amikből megtanulhatod. Ez rendkívül fontos, mert ha a jelenben tudsz lenni, akkor kiürül az elméd, és abbahagyja végre a pörgést. Így egy rövid időre megpihenhetsz, és a gondolat hulladékok is tudnak távozni belőled.

9. Tanuld meg nem zúdítani mindenkire a problémáidat, mert ettől csak egyedül maradsz. Persze nyugodtan beszélj róla, de nem mindig, mindenhol és mindenkinek. Vannak helyzetek, barátok akik meghallgatnak és ők segíthetnek. Ha azonban minden alkalommal csak te árasztod ki a szenvedéseidet, akkor csak tocsogsz az önsajnálatban és sajnos ettől még nem lesz könnyebb. Viszont egy idő után az emberek egyre távolabb húzódnak tőled és egyre kevésbé keresik majd a társaságod.

10. Tanuld meg szeretni magad. Na jó, tudom, ez még az előzőnél is nehezebb, de még annál is fontosabb. Ehhez persze meg kell ismerkednek önmagaddal újra, most és ezentúl egyre gyakrabban, a jó tulajdonságokra fókuszálva. Hisz tudod annak is lennie kell. Ha pedig ezeket is megismered, és megtanulod megbecsülni azt aki vagy, akkor van esély, hogy mástól is megkapod, hiszen azt fogod sugározni:

Én értékes és szeretni való vagyok.

Ennek a cikknek kibővített és 10 vetéssel is ellátott változatát megtalálhatod a „Vetések a szerelemhez” című ebook-unkban.

Itt megrendelheted >>>

 

Hozzászólások

Minden tanítás szerint ez az út vezet a boldogsághoz!
Anna

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.