13 tipp a boldog párkapcsolathoz

Sokan járnak hozzám stresszoldásra párkapcsolati problémával, és az önismereti tanfolyamomon is gyakran kerül terítékre a párkapcsolat témája.

Ezeken az eseteken sokat gondolkodtam, és elkezdtem írni egy könyvet a párkapcsolatról. Ebből szemeztem most pár tippet neked, ami segíthet, hogy párkapcsolatodat harmonikussá tedd.

Ez most elsősorban hölgyeknek szánom, azonban talán az urak is profitálhatnak belőle.

Nézzük tehát mivel segítheted a boldogságodat a párkapcsolatban:

1. Soha ne mond a párodnak, hogy: Beszéljük meg.

Egy férfi erre a két szóra annyira ugrik, mintha neked azt mondaná, hogy nagy a feneked. Ha szeretnél megbeszélni valamit, akkor kezdj bele. Persze itt nagyon fontos megjegyeznem, hogy pl. ne autóvezetés közben kezdj el fontos dolgokról társalogni. Hisz a férfi egyszerre csak egy dologra koncentrál, és így nem fog rád figyelni. Ha mégis nekikezdenél, akkor ideges lesz mert nem tud teljesen figyelni rád. Tehát válassz egy nyugodt pillanatot, amikor nem csinál mást. Például: este vacsora közben.

2. Ne várd a párodtól, hogy gondolatolvasó legyen

Hiszen mi magunk sem vagyunk azok, miért is várnánk el ezt mástól. Ha szeretnéd, hogy tudja mi van benned, akkor meg kell mondd neki.

3. Őszintén és egyenesen kommunikálj vele

Ha valamit szeretnél tőle, akkor ne kezdj köntörfalazni, hanem térj a tárgyra. Különben a férfi elveszti a türelmét, és ingerült lesz, a hosszú bevezetőtől. Mindig azt mondd ki, amit érzel, és ne vádaskodj, mert akkor neked fog támadni.

4. Ne várd, hogy úgy vigasztaljon, mint egy barátnő.

Mivel a párod nem gondolatolvasó, így azt sem mindig veszi észre, hogy valami bajod van. Hisz ő megszokta, ha neki baja van, akkor kimondja. Így azt gondolja, te is így fogsz tenni. Tehát ha vigaszra vágysz, bújj oda hozzá, vagy kérd meg, hogy öleljen át. Ő a szeretetét nem fogja feltétlenül szavakba önteni. Sokszor azért hagy egyedül, mert neki is az a jó, ha baja van. Ezért azt hiszi, neked is ez a jó. Mondd el neki, hogy te szeretnéd, ha meghallgatna, de nem tanácsokat szeretnél, csak jól esne elmondani ami bánt.
Így leveszed a terhet a válláról, hiszen ő mindig azért ad tanácsot, mert segíteni akar neked.

5. Akkor beszélj vele, ha nem csinál mást.

Például tv-nézés közben, hiába bólogat, és helyesel, biztos lehetsz benne, hogy fogalma sincs miről beszélsz. Mivel őt a látvány köti le, ezért kapcsold ki a televíziót, és utána beszélj vele, miközben valóban rád figyel. Mivel egy férfi figyelme fókuszált, lézersugárszerű (csőlátás), ezért fontos, hogy ne vonja el a figyelmét más. Mi nők ezzel szemben reflektorszerűen látunk, ezért ezt nekünk nőknek meg kell szokni. Ezért veszed észre, ha az utcán megnéz egy másik nőt, és ezért nem veszi ő észre, ha te is megnézel egy férfit.

6. Bízz benne!

Ne akard minden lépésről beszámoltatni, mert ettől úgy érzi, hogy nem megfelelő. Ráadásul még fogolynak is érezheti magát, amitől nagyon dühös lehet. Ő nem a gyermeked, és ezért sem kötelezheted, hogy minden lépéséről beszámoljon. (sajnos mi nők gyakran vállalunk anyaszerepet egy kapcsolatban). Ide tartozik még, hogy ne hibáztasd őt mindenért. Hisz nem biztos, hogy igazad van, mert te is része vagy a kapcsolatnak és minden ami az életedben jelen van, azt te teremtetted meg. Tehát legalább 50%-ban a te felelősséged az, ami a kapcsolatotokban történik.

7. Ne féltékenykedj

Ezt az előző ponthoz is írhattam volna, de úgy érzem ez nagyon fontos tényez. Bármennyire is igyekszel tudatosan figyelni a féltékenykedésedre, biztos lehetsz benne, hogy ő érzi. Így azt javaslom, derítsd ki, hogy mi a valódi oka a féltékenységednek. Ha nem megy egyedül kérj szakembertől segítséget a felszámolására. (általában önbecsülési és önbizalom vagy félelem az elhagyástól áll probléma hátterében)

8. Ha segítségre van szükséged, kérj tőle bátran.

Ha úgy érzed egy problémára nem találsz megoldást, bármennyit is próbálod, akkor kérj tanácsot a párodtól. Pl. nem tudsz dolgozni otthon, mert mindig hangosan hallgatja a tévét a TV-t. Már sok mindent kipróbáltál, de nem találtad meg a megoldást. Ilyenkor kérd meg, hogy adjon tanácsot. Hidd el, nagyon sok jó ötlet rejtőzködik benne, akár egész újszerű megoldásokat is találhat a számodra. Ráadásul ettől fontosabbnak és értékesebbnek érzi magát, mert végre szükség van rá. Ez is az egyik ok, amiért nem szeretik a férfiak a független nőket, mert látszólag nincs szükségük férfira, hiszen még kérni sem tudnak. Sőt sajnos, még a felajánlott segítséget sem tudják elfogadni.

9. Beszélgessetek minél többet

Tudom, tudom, a mai rohanó világban erre nincs idő, de valahogy nekünk nőknek kell erre megteremteni a lehetőséget. Legyen minden nap valamikor pár szabad percetek egymásra. Pl. hazaérkezés után, vacsoránál, vagy akár az esti fürdés közben. Ez megerősíti a kapcsolatot és jobban megismeritek egymást. Fontos, hogy ilyenkor beszélj az érzéseidről, a gondolataidról is. Nem baj, ha ezt elmondod neki, mert többet fog tudni rólad, ami neked is hasznos.Miután megszoktátok, már nem lesz olyan nehéz erre mindig időt találni.
Én például minden írásomat megmutatom a férjemnek, ami eleinte furcsa volt. Most már azonban nagyon örülök, hiszen sok tanáccsal lát el, ami nagy segítség nekem.

10. Ne dörgöld az orrá alá folyton, mi a baj vele

Ugye te sem szeretnéd állandóan azt hallani, miért vagy ilyen, vagy olyan? Hisz gyerekkorodban már épp eleget hallottad. A párod is így van ezzel. Nem érti ha ennyi bajod van vele, miért vagy még mellette, ráadásul akkor miért is vagytok együtt? Talán az elején sem volt megfelelő, csak nem szóltál neki erről? Ettől úgy érzi, csak ő a hibás és minden felelősséget rá akarsz hárítani.
Ha bajod van vele gondold végig, miért is zavar az adott tulajdonsága,vagy cselekvése. Pl. Ha szeret bulizni a barátaival, de téged nem visz el.

Gondold csak végig, te elvinnéd egy lány buliba?
Tulajdonképpen miért is zavar?
Mert nincs saját külön életed?
Mert félsz, hogy nem szeret eléggé?
Mert azt hiszed talál nálad jobbat?

Ha így van, akkor tulajdonképpen nem a barátaival van bajod, csak nincs elég önbizalmad. Szegény párodat pedig jól leszidod, miért jár el a barátaival annyit.

11. Ne várd tőle, hogy bocsánatot kérjen

Egy férfi általában nem szavakkal fejezi ki a bocsánatkérést, hanem tettekkel. Tehát ha figyelmesebb hozzád, akkor biztos lehetsz benne, hogy sajnálja ami történt.

12. Ne válj áldozattá

Mi nők hajlamosak vagyunk mindig magunkban keresni a hibát, és ezzel gyakran felmentjük a férfiakat. Tudd, hogy mindig csak felesben vagy hibás hisz két emberből áll a kapcsolat. Ne keress mindig mentségeket a párodnak. Ugyanakkor tudd, hogy egy férfi mindig a külvilágban keresi a probléma forrását, és nem magában. Ezért ő hajlamos lesz először téged hibáztatni. Ezt ne vedd magadra, előbb mindig vizsgáld meg a helyzetet, mennyi igaz a hibáztatásából. Egyébként egy férfi sem szereti az áldozatokat, mert ettől úgy érzik magukat, hogy a másik fél beléjük csimpaszkodik. Ezzel szűkíti a mozgásterét és állandóan vád alatt, hibásnak érzi magát.

13. Húzz egy kártyát

Természetesen a tarot-kártya sem maradhat ki. Húzz egy kártyát, amely megmutatja neked, mi a jelenlegi akadályod a párkapcsolatodban. Ha nincs jelenleg párod, akkor pedig arra, hogy mi az akadálya a megfelelő társ megtalálásának.

Például:
Ha az Erő lapját húzod. Ez azt jelentheti, hogy a belső erőd nincs meg, pontosabban nem vagy elég bátor, stabil. Talán szívesen elkerülöd emiatt a konfliktus helyzeteket, így sokszor túlságosan engedékeny vagy, és nem mondasz nemet, amikor pedig szeretnél. Jelezheti még, hogy túlságosan az ösztöneid vezérelnek és nem tudod a racionális oldaladat a javadra fordítani.

Tehát próbálj meg jobban kiállni önmagadért és legyél megfontoltabb.

Például:
Ha nincs most párod és kijön a Kelyhek 4-es lapja. Ez jelzi, hogy a múltbeli csalódásaid nem tudtad feldolgozni és így bízni sem tudnál egy férfiban sem. A feladat ebben az esetben tehát, hogy begyógyítsd a régi sebeket, amelyekhez lehet, hogy külső segítséget is igénybe kell venned. Utána a múltat kell lezárni és elfogadni, hogy ami volt, elmúlt. Ha pedig sikerül új gondolatokkal, és nem a régi félelmekkel elindulnod egy új kapcsolat felé, akkor a siker nem maradhat el.

Ezt a cikket is megtalálod kibővítve és 13 vetéssel fűszerezve a többi hasznos kirakás és írás mellett a „Vetések a szerelemhez” című ebook-unkban.

Itt most kedvezményes áron megrendelheted >>>

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.