3 tipp a Kis Arkánumok használatához

A Kis Arkánumok sajnos méltatlanul, és elfeledve, de mégis fontos szerepet töltenek be a jóslásnál.

Nem véletlenül készültek el és bővítették ki velűk a Nagy Arkánumok lehetőségeit. A tisztánlátók egyre csak fogytak, a világ egyre bonyolultabb lett és persze mindenki több információt, több részletet szeretne tudni egy-egy helyzetről. Ezért hát érdemes megint elővenni, összebarátkozni vele.

Nézzük meg bátran, hiszen nagyon barátságosak.

Mi mindenre használhatod?

Hogyan tud pontosabb jóslatot adni számodra?

Ezeknek egy része derül ki ebből a cikkből.

1. Személy elemzése

Ezt leginkább a párkapcsolatnál használhatod, bár minden egyéb kapcsolatodban is nagy segítséget nyújt. Ennek egyik és talán a legegyszerűbb módja az udvari lapok használata. Ezekből 16 db van, ezért hát 16 féle személyiséget tudsz alapból megvizsgálni és persze párokban vizsgálva még tisztább képet adhat.

Egyik módszere a személyek elemzésének.

Kiveszed az udvari lapokat és megnézed, hogy a párod hogyan is áll hozzád, és te hogyan viszonyulsz hozzá. Ez a két lap és az egymáshoz való viszonyuk remek képet ad nem csak a jelenről, de a jövőről is.

Ha például az egyik fél a Kard királyt húzza ki, akkor ő egy zárkózott, kissé kritikus, de nagyon beszédes embert fog mutatni. Ha a partnernek a Kehely apród jön ki, akkor ez egy romantikus, álmodozó, kicsit talán naiv embert feltételez.

Vajon hogyan jönnek ők ki?
Merre tarthat ez a kapcsolat?
Kinek miben kell fejlődni?

A kard a levegő elem, ami mozgékony, kezdeményez a romantikus Kehely apróddal annyi lesz a problémája, hogy nem elég határozott, magabiztos és gyakran a döntéseket is halogatja. A Kehely apródunk pedig túlzottan zárkózottnak fogja tartani a Kard királyt, sőt talán még az önbizalma is csökken mellette, de az biztos hogy ő lesz az alkalmazkodó fél, tekintve, hogy amúgy is vízjegyű.

Kinek miben kell fejlődni?

A Kard király tanulhatja egy kicsit a nyitottságot, az érzelmek megmutatását, sőt megengedését önmagának. Legyen türelmesebb a másikkal.

A Kehely apródnak a határozottságot, a jelenlétet, a rendszert kell egy kicsit átvennie a partnerétől.

Hova tarthat a kapcsolat?

Ha tudnak egymáshoz alkalmazkodni, akkor jól kiegészíthetik egymást, bár nyilván ez egy hosszabb folyamat lesz, hiszen a Kard király nehezebben változik, mint az apród, aki nyitott minden változásra.

2. Kehely lapok kiemelt használata

A kehely lapok különböző érzelmeket és emellett a kapcsolat különböző állomásait is megmutatja. Ezért hát külön is jól használható, akár önmagában is a kelyhek 14 lapja.
Ha például szeretnéd tudni hogyan is áll a kapcsolatod, akkor húzz egy lapot a 14 kehely lapból, és ez megmutatja a jelen állapot, feltárja az erősségeket és a gyengeségeket egyaránt. Ha például a Kehely 6-os jön ki, akkor utal múltbeli nehézségre, amely lassan, de biztosan gyógyul majd.

Használhatod még a Nagy Arkánumot hozzá az előző kérdéssel. Ilyenkor egy Nagy Arkánum mutatja meg a kapcsolat jelenét, és a mellette lévő kehely lap azt, hogy érzelmileg mennyire stabil, érzelemdús a kapcsolat.

3. Kard lapok kiemelt használata

A kard lapok a küzdelmeket mutatják, ennél fogva remekül használhatóak az akadályaink megjelenítésére. Én magam mindig használom, mert, ha az akadályt ismered, akkor már túl is vagy a nehezén.

A gyakorlatban ez hasonlóan működik a kehely lapokban leírtakhoz. Csinálsz egy kirakást a Nagy Arkánum lapjaiból (bármilyen lehet), és mellé húzol egyet a kard lapokból. Ez megmutatja az adott témához kapcsolodó nehézségeket, amelyeket meg kell oldanod.

Például:

Múlt: Igazság
Jelen: Akasztott
Jövő: Erő

Kard 4 a kihúzott lap. Akkor a múltban jelez a lap olyan döntéseket, amelyek nem hoztak boldoságot számunkra, mert a jelenben megrekedést, kiszolgáltatottságot tapasztalunk. A jövő jelez egy kis erőgyűjtést és lassú, de biztos javulást. De hogyan és miként? Ehhez ad segítséget a Kard 4, amely a fegyverletételre, a belső lenyugvásra hívja fel a figyelmet.

Ha szeretnél megtudni többet a Kis Arkánumokról, akkor akár egyénileg is elkezdhetsz tanulni nálam, akár online formában is. A weboldalon minden információt megtalálsz a tanfolyamokkal kapcsolatban.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.