5 Tipp a tarot-kártya megismeréséhez

A tarot-kártya csodálatos és sajátos képeivel, sok nehézségből és kilátástalan helyzetből képes kiszabadítani bennünket.

Amikor elkezded a kártyával az ismerkedést, tapasztalat és gyakorlat híján ilyenkor bizonytalan lehetsz.

Mi az, amit ilyenkor érdemes kérdezni, egyáltalán hogyan állj hozzá az egész kártyázáshoz?

Ez az, amiben most segíteni szeretnék.

1. Nézd meg a képeket

Amikor a kártyát megkapod nyilván a képei a legfeltünőbbek rajta. Vedd ki egyenként a lapokat, és nézd meg az első 22 számozott lapot (ezek a Nagy Arkánumok, sokszor római számmal vannak jelölve).
Vizsgáld meg milyen eseményeket látsz a képeken. Miről szólhatnak ezek? Ne nézd meg a könyvet, csak figyelj a képekre.
Ezután pedig nézd a kártya nevét és gondold végig mi minden jut eszedbe róla.
Ezeket a megfigyeléseidet azonnal érdemes leírni egy külön füzetbe, mert ez a későbbiekben is sokat segít majd a tanulásban. Természetesen nem szükséges minden laphoz jegyzetet készítened, csak ami megfog, amiről eszedbe jut valami.

2. Tetszik / Nem tetszik lapok

Válaszd ki melyik kártya lap tetszik a 22 lapból leginkább, és melyik taszít, nem tetszik belőle. Fogalmazd meg mi az, ami teszik az első képen és írd is le ezeket. Azután térj át arra, amelyik nem tetszett és arról szintén írd le a benyomásaidat.
Ezután majd nézd meg a könyvben lévő leírást a két lapról.

3. Egy lapos húzások

Kezdőként érdemes csak egy-egy lappal kezdeni a jóslást, hiszen kell egy kis sikerélmény és hidd el egy lap is bőven ad majd segítséget.
Nézzük milyen kérdéseket érdemes feltenni ilyenkor:

  • Mi tegyek ebben a helyzetben? (ezt bármilyen helyzetre alkalmazhatod)
  • Mi az, amit nem látok ebben a helyzetben, kapcsolatban, de jelen van?
  • Hogyan érez irántam a másik ember?
  • Mi az, ami segít ebben az adott helyzetben?

4. Figyelj a benyomásaidra

Először mindig a képet nézd meg és próbáld értelmezni a kérdésedre. Sok minden eszedbe fog jutni majd, meglátod. Amit ilyenkor tanulsz a felbecsülhetetlen érték lesz, hiszen a saját lelked üzeneteit fogod megkapni. A könyvet mindig az értelmezés után nézd majd meg.

5. Mindent jegyezz le írásban

Amikor leírsz valamit, akkor lehetőséget biztosítasz ezzel, hogy a belső hangod, a tudatalattid is kapjon szót. Amikor leírod a benyomásaidat egy-egy lapról, akkor inspirálttá válsz és egyre több minden jut majd eszedbe.

Példa

Nekem tetsző lap amikor az Álmok tarot-kártyáját megkaptam, az a Torony volt. Lenyűgözött a szépsége, a fény vetülése az épületen. Egyáltalán nem keltett negatív benyomást bennem. Azt üzente számomra, hogyha bármi baj is lesz, a fény egyre növekedni fog, sőt talán éppen az épület zárja el a kilátást.
Amelyik nem tetszett, az a Bolond lapja. Akkora bizonytalanságot sugárzott a gömbön állva, ami ijesztő volt számomra. Körülötte a köd azt üzente, hogy itt aztán nem tudok a látásomra hagyatkozni. A víz is veszélyesen terül el alatta. Vajon ki fenyeget alulról, mi az amit elrejt a víztükör? Ezek fogalmazódtak meg bennem.
Ha az akkori élethelyzetemre vetítem le, akkor érthető hogy a Torony mint változást jelző lap tetszett. Hiszen gyökeres változásra volt szükségem. A Bolond viszont a bizonytalanságával, a magabiztos elindulásával engem elbizonytalanított. Hiszen a Bolondnál én indítom el a változást, a Toronynál pedig külső események gerjesztik. Úgy éreztem ez talán könnyebb volt akkor a számomra. Én akkor nem láttam az utat, a lehetőségeket és a Torony lapnál erre nem is volt szükségem.

Hozzászólások

Szia Andi.

Köszönöm szépen, igazán jól át adod hogyan tanuljunk kártyát olvasni.!:))

Hargitai Andi képe

Köszönöm szépen Ica!

 

Hargitai Andi

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.