Érzelmi kérdések

A tarot-tanfolyam és főleg a Kis Arkánumok tanítása során, többféle érdekes kérdés felmerül.

Minden kártyalapnak van többek között párkapcsolati jelentéstartalma is, így nagyon fontos, hogy egy kapcsolatban hogyan értelmezed az adott lapot.

Arral gondoltam most válogatok néhányat azok közül, amelyeknél a kérdés a párkapcsolat témáját érintette és többször is felmerült a tanítás során

 Itt most több kehely lapot is kiválasztottam, mert a Kis Arkánumok gyakorlati értelmezése nehezebben szokott menni.

 

1. kérdés
A Kehely lovag mit jelent általánosan, ha nem kapcsolatra kérdezünk rá?

- Válasz
A lovag lap mindig előrelépést jelez. Mivel érzelmi területről szól, ezért elsősorban a kapcsolatokban jelez érzelmi mélyülést, előrelépést. Például egy kapcsolatban közös élményeket hoz, utazást, több romantikát. Ha nem a kapcsolatról szó, akkor pedig érzelmileg a kérdező egy harmonikusabb, érzelmesebb időszakot él meg. Ilyenkor derűsebb, békésebb, kedvesebb vagy mint máskor. A körülötted lévő emberek is a szebbik oldalukat mutatják és a környezeted, a munkád is nagyobb örömet hoz a számodra.

2. kérdés
A Kehely kettes lap mindig párkapcsolatot jelez?

- Válasz
Igen, többnyire párkapcsolatot jelez, mivel alapvetően a szerelmet jelenti. Előfordulhat azonban, hogy kibékülést, érzelmi megnyílást jelez, ami egy mély szeretettel teli kapcsolatban fordulhat elő leginkább.

3. kérdés
A Kehely ötös lapjánál meg lehet-e menteni valamilyen módon a kapcsolatot?

- Válasz
Nem. Ha megnézed a Ridert tarot-kártyát, akkor az öt kehelyből 3 már fel is van borulva. Ez azt jelenti, hogy a kapcsolatban már túl sok a fájdalom. Nagyobb rész veszett el az érzelmi biztonságból, mint amennyit még „ki lehetne javítani“.
Tehát, ha ezek után még tovább szeretnéd erőltetni a kapcsolatot, akkor a bizalom már nem fogja az a stabil alapot adni, amelyre majd hosszú távon rá tudsz építeni. Például egy elvesztett bizalmi állapot, egy megbocsátással nem állítható vissza, a sok seb nagyon nehezen fog meggyógyulni. Ezt figyelembe véve érdemes a kapcsolatot újra építeni.

4. kérdés
Az Uralkodó lapja mit jelent párkapcsolati kérdésben?

- Válasz
Az Uralkodó gyakran jelez egy férfit egy nő kirakásában, így egy egyedülálló hölgy esetében egy férfival való kapcsolatot jelez.
Ha azonban egy működő kapcsolatra húzod ki, akkor feladatként a stabilitás megteremtése, a keretek felállítása, a rend létrehozása kerül előtérbe. Tehát, meg kell találnod a biztonságot a kapcsolatban, egy olyan mederbe kell terelni, ahol megfelelő a keret mind a két fél számára. Lehet, hogy ezt nem is a jelenlegi párod tudja megadni, ezért mindenképp gondold végig, mi az ami a valódi vágyad, ami tényleg jó érzésekkel tölt el.
Jelezheti még, hogy neked kell kézbe venned az irányítást, tehát neked kell kezdeményezned és célokat kitűznöd a kapcsolatban.

5. kérdés
A Szerencsekerék mit jelent párkapcsolati kérdésben?

- Válasz
Olyan kapcsolatot, ami kiszámíthatatlan. A se veled, se nélküled helyzetet jelenti. Változékony, izgalmas, de nem tudod meddig tart, mert a kapcsolat ingatag. Több szakítás és kibékülés van mögöttük, ami tulajdonképpen izgalmassá is teszi a kapcsolatot.

6. kérdés
Mit jelent az Érme apród egy párkapcsolati kérdésnél, a párom hozzáállásaként?

- Válasz
Az érme lapok mindig lassú haladást jeleznek, az apród pedig ugye a fejlődésre hívja fel a figyelmet. Ezért a kapcsolatnál ez a lap arra utal, hogy a párod még nem akar igazán felelősséget vállani (még apród az érzelmi témában), viszont az érme lap minősége a megfontoltság, a kirtartás. Ezt figyelmebe véve tehát, ha türelmes vagy hozzá, akkor ő lassan, de biztosan fog fejlődni és idővel egy stabil, érett férfi lesz belőle.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.