A Csillag lapja három képben

Három különböző tarot-kártya csomagból vettem elő a Csillag lapját. Ha több ábrázolást is megvizsgálsz, sokkal érthetőbbé válik egy-egy lap üzenete, hiszen bár minden kép szól hozzánk, némelyek hangja alig susog egy másik már harsányan kiabál. A Csillag lapja talán kicsit nehezebben értelmezhető, hiszen a változásról szól, amelyet sokan kevésbé tudunk elfogadni. A Rider tarot ábrázolását vehetjük hagyományosnak, hiszen javában ez a kártya adta a többi alapját is.

Ha megnézed a képet láthatod, hogy női alak van a képen. Ez bizony passzívabb időszakot jelent. A cselekvés a képen, hogy vizet önt ki két korsóból. A víz szimbolikusan az érzelmekről szól, tehát mindenképpen túlcsorduló érzelmeket mutat, Leginkább szerelmes időszakban jelenik meg ez a pillanat, ezért kirakásban új szerelmet is jelölhet ez a lap.

A videón láthatod a Romantic tarot-kártya ábrázolásán, hogy egy szerelmespár árnyéka tűnik fel a földön. A pár még nem ért be a képbe így mutatja a készítő, hogy ez a helyzet csak érkezik, de még nincs itt. A földön lévő iránytű pedig azt mutatja, hogy jó az irány, amely felé haladsz. (A videón többször is napórát említek, ezt utólag már nem javítottam, itt teszem meg hiszen az egy iránytű.)  Szimbolikusan pedig lélekben már kapcsolódtál a másik személy lelkéhez. Egyfajta lélektársi viszony mutat párkapcsolati jelentésben.

A harmadik lap a Weel Of the Year tarot kártyából van és itt egészen más van kiemelve. A képen a hölgy a csípőjéig érő vízben állva az ég felé emeli a kezeit. Ez nem véletlen. A régi időkben a csillagokat a hajósok tájékozódásra, útmutatásra használták. A mai GPS-es világban már az is ritka, ha valamelyik csillagképet felismerik az égbolton, az iránymutatásukról már ne is beszéljünk. Itt tehát azt üzenhetik, hogy hallgass a belső hangodra és hagyd, hogy az égiek vezessenek. Fordulj a szellem felé útmutatásért.

A lap fő üzenete, hogy ne add fel a reményt, hiszen mindenképpen pozitívabb időszak következik az életedben. Hallgass a belső hangodra, az égi vezetésre és akkor ki tudsz jutni azokból a problémákból, amelyek eddig megnehezítették az életedet. A Weel Of the Year tarot-ban olyan ez mint egy újjászületés, hiszen a habokból emelkedik ki. Egy nehezebb időszak végét egy érzelmekkel, érzésekkel teli időszak eljövetelét mutatja. Összességében szerelmet, új reményt, megújuló érzelmeket, minőségi változást jelképez.   

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.