A férfiak tényleg a Marsról jöttek?

Bizony néha úgy tűnhet, mintha valóban különböző bolygóról valók lennénk. Sokszor nehezen találjuk a kaput a férfiakhoz, illetve ők hozzánk. Nézzük mi az amit tudnunk lehet a két nemről, amivel közelebb jutunk egymáshoz.

Ha ezeket az ismereteket tudod, akkor már nem fog sokként érni az, ha például a férjednek tévézés közben beszélsz, és másnap egyetlen szavadra sem emlékszik. Akkor képes leszel tolerálni azt, ha elfelejti a bevásárlólista felét a vásárlás alatt, és azt is miért akar a problémáid ecsetelése közben rögtön megoldásokat tukmálni rád.

A különbségeink az alábbiak szerint oszthatóak fel:

   1. Fizikai és viselkedési (börvastagság, csontozat, hangszálak, stb)
   2. Észlelési (gondolkozom, érzek)
   3. Érzelem kezelés (hallás, látás)
   4. Kommunikáció (beszéd, elvonulás)
   5. Látásmód (szétágazó, koncentrált)
   6. Döntéshozatal (előzetes, illetve utólagos ismeretek alapján)
   7. Szex

Ezekből most csak a kommunikációs különbségeket emelném ki.

Kommunikációs és érzelem-kezelési ellentétek

A nők hallanak, a férfiak látnak

Ahogy a mondás is tartja: „a nők a fülükkel, a férfiak a szemükkel szerelmesek”. Ezért hiszed el, azt amit a férfi mond, még akkor is, ha a megérzésed mást súg. Sajnos ezért is vagyunk mindenre képesek egy pár jó szóért.

A férfi a szemével érzékel, és utána tud egyéb érzékszerveire figyelni. Ez nem azt jelenti, hogy nem érdekli a másik, csak azt, hogy előbb a szeme által közvetített információt dolgozza fel. Ezért tud egy gyönyörű nő több előnyt élvezni akár még egy munkahelyi meghallgatáson is, mint egy egy kevésbé szép.

Ha probléma van a nőnek beszélni kell róla, a férfi pedig hallgat és elvonul.

Nőként akkor tudod feldolgozni a stresszt, ha beszélsz róla. Ezért is javaslom, hogy ne zárkózz magadba, hisz egyedül nem megy., Mondd el bátran a barátnőknek, és már beszéd közben is tisztábban fogsz látni.

A férfi, ha problémája van, akkor térre van szüksége, és elvonul. (bemegy a barlangjába) Ő egyedül tud gondolkodni, ilyenkor működik jól az agya, és szépen logikusan végiggondolja az eseményeket. Ezért nem jó neki, ha ilyenkor a beszéljük meg, mondd el mi bánt mondatokat hallja tőled. Ettől ideges lesz, mert úgy érzi be kell vallania, hogy képtelen megoldani, és nem érzi magát megfelelőnek.

Tehát ha a párod hagyja, hogy egy vita után átvonulj a szomszéd szobába kisírni magad, akkor nem azért hagy egyedül, mert nem érdekled. Csupán azt gondolja, hogy ami neki jól esik ilyen helyzetben, annak te is örülni fogsz. Ezért stresszhelyzetben gyakran magadra hagy, de semmiképp nem az érdektelensége miatt. Javaslom ilyenkor mondd el, hogy szeretnél beszélni róla, mert jól esik és segít neked ha beszélhetsz.

Bővebben olvashatsz még erről a készülő párkapcsolati könyvemből.
 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.