Adni és kapni

Eljött az október, aminek nagy része még a mérleg havához tartozik.

Ahogy a természetben a magokat elvetik ősszel, úgy te is most tehetsz azért, hogy olyan eredményt érj el kapcsolataidban, amelyet oly nagyon szeretnél.

A Magvető havában járva ez különösen fontos.

Ebben az időszakban a kapcsolataidat a mérlegeléssel és a helyes arányok megteremtésével könnyedén tudod javítani. Ehhez használhatod a racionalitást, hiszen a mérleg jegye egyébként egy levegős jegy, amelyhez az elme tartozik. Ilyenkor az elméd és az érzelmeid is kiegyensúlyozásra várnak és most könnyebben képes vagy ezt megteremteni.

Ezt két módon teheted meg:

1. Elfogadás - Határok kijelölése

A mérlegelés néha igen hasznos, hiszen segíthet abban, hogy meghúzd a határaidat. Mérlegelhetsz, hogy megéri-e még tűrni, vagy esetleg már nem hagyod többé azt, hogy a saját igényeid háttérbe szoruljanak.

Fontos, hogy ne csak mindig adj, mert akkor a befogadás, a kapás energiája egyszerűen nem jön létre. Ilyenkor a másik azt érzi, hogy egyre inkább leköteleződik és ettől egyre feszélyezettebb lesz. Úgy érzi nem tudja eléggé viszonozni és elkezd hanyagolni, majd el is tűnik egy idő után. Te pedig úgy érzed, hogy csak adsz és adsz, és a másik mennyire hálátlan, pedig te csak jót akartál neki. Nem érted, pedig te mindent megtettél.

Csupán csak nem hagytad a másikat is adni, hogy az egyensúly meglegyen (pedig adni minden ember szeret, bizony). Tehát a befogadás, a kapás energiája, ami a mérleg másik oldala, nem jött létre.

2. Elvárások elengedése

Amikor mindig kapni szeretnél, mert neked ez jár. Ez egy hatalmas falat rak közéd és a többi ember közé. Elvárásokat támasztasz a partnered, a munkatársad, a főnököd és a jó Isten felé. Hiszen már annyit szenvedtél és hát mert meg is érdemeled. 

Ilyenkor a többi ember felé egy folyamatos kapásban vagy, ami tulajdonképpen egy vákumot képez, ez szinte beszívja a másik embert. Ha pedig valakit erővel akarnak vonzani, irányítani azt bizony senki nem fogja jó néven venni. 
Ráadásul még szorongsz is, hogy megkapod-e azt, ami jár neked. Na persze ez nem tudatos. Egyszerűen csak megjelenik egy félelem:

  • Vajon ő is elhagy? 
  • Vajon benne sem lehet megbízni? 
  • Mikor kapom már meg a jól megérdemelt elismerésem, értékességem érzését?
  • Talán nem vagyok megfelelő?

Persze ezt most picit kiéleztem a könnyebb érthetőség kedvéért. 

Azért mégis, ha már a mérleg havában járunk, akkor használd fel ezt az energiát a kapcsolataid egyensúlyának létrehozásában. 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.