Kulcsok a szívhez

Ahogyan az évszakok, úgy változnak az érzelmeink. Nem csak nekünk, partnerünknek is. Így aztán amikor kevesebb figyelmet kapunk, bizony sokunkban felmerülnek kételyek párkapcsolatunkkal, társunkkal szemben. Valljuk be őszintén, akármennyire is fontos a karrier, azért igazán boldoggá csak egy másik ember, egy jó párkapcsolat tehet. Hiába van jó munkánk remek fizetéssel, ha otthon csak az üres lakás vár. Ez bizony eléggé elkeserítő egy idő után.

Így amikor felbukkan egy kapcsolat lehetősége, bizony kapva kapunk az alkalmon.

Őszintén szólva, ki az, aki nem vágyik a szeretetre?

Ilyenkor azonban felmerül néhány igen fontos kérdés, amin nem szabadna átsiklani:

  • Vajon ő-e a nekem megfelelő társ, vagy csak nem bírom már tovább egyedül?
  • Érdemes várnom az igazira, vagy elégedjek meg azzal, ami van?
  • Vajon tényleg ilyen a másik, vagy csak én akarom ilyennek látni?

Valahol mélyen legbelül, igazából mindig megérezzük a helyes választ, de bizony sokszor előfordul, hogy ezt magunknak sem valljuk be.

Szíved hangjaihoz adok át most három kulcsot. Ehhez a Kazanlár Ámin Emil által megálmodott és megfestett tarot-kártyából a Szerelmesek lapját hívom segítségül.

Itt Szerelmesek a Rider Waite Tarot-ban pedig Szeretők lapja, a hatodik a Nagy Arkánumok sorában. Ezt azért említem most, mert a lapok sorrendjének nagyon fontos jelentése van, melyet már egy korábbi cikkemben is már leírtam, de most ismét megemlíteném.

Amikor elindulunk a földi világban, akkor egy ötletként a Bolond lapjának energiájában tartózkodunk. Ezután megkapjuk hozzá a pontos tervet, ez a Mágus lapja, majd egy segítő belső hangot, amely érzékenységünket hivatott ellátni, mely a Főpapnő lapja. Ezután megérkezünk földi szüleinkhez, akik az Uralkodó (Császár), és az Uralkodónő (Császárnő) lapján képviseltetik magukat. A gyermekkor végén pedig tanítót kapunk, aki a Főpap. Ezután pedig felnőttkorunk vizsgájaként meg kell hoznunk első önálló, felelős lépésünk, vagyis döntés kell hoznunk egy igen fontos kérdésben:

Milyen párt válasszak?

Ez a Szeretők (Szerelmesek) lapja. Itt kell olyan döntésekkel szembenéznünk, melyekre a racionalitás már nem adhat egyértelmű válaszokat, és ami igen komoly következményekkel járhat magánéletünkben.

Én most a Kazanlár Tarot Szerelmes kártyáját veszem elő, amely sokkal több segítséget ad ehhez a kérdéshez, mint a Rider vagy egyéb más kártya képe.

Ezen egy fiatalember látható, aki két hölgy között áll, méghozzá egy V betű közepén, amely itt egyértelműen a válaszutat szimbolizálja.

Mi között kell választania?

Balra tőle látható egy szolidan öltözött kedves hölgy, aki mögött egy gyönyörű oszlop van. Az oszlop itt a stabil hátteret jelképezi, melyre mindig támaszkodhatnak mind a ketten.
Másik oldalán egy gyönyörű asszony, ékszerekkel feldíszítve, aranyszínű ruhában. bizony nehéz a férfiember sorsa, hisz leginkább mind a két hölgy kellene neki, de bizony itt döntést kell hoznia. Akkor nézzük, hol van a lapon a megoldás kulcsa, sőt kulcsai, hisz három van belőle.

1. Kulcs

A férfi felett elhelyezkedő Ámor, aki épp nyilát előre nyújtva őt célozza meg. Pontosabban a szívét, amire itt sokkal inkább kell hallgatnia, mint az értelmére. Ez az egyik kulcs a döntéshez.

2. Kulcs

A másik a felékszerezett hölgy mögött látható fekete árnyék, aki itt egyértelműen az ördögöt szimbolizálja. Hiába a szép ruha, a csodás arc, és az ékszerek, bizony ez mind szín, és máz csupán. Ahogy az idősebb korosztály mondja: „szép tányérból nem eszünk, ha üres“.

Aki mellesleg nem csak egyik kezével fogja a férfit a képen, ahogy a másik hölgy, hanem két kézzel fogja, nehogy elmenjen mellőle.
Ha tehát a férfi őt választaná, akkor bizony az árnyékát is megkapná hozományként, vagyis könnyen és hamar kiderülne, hogy a látszat itt bizony megint csal, mert belül ez az alma elég férges.

3. Kulcs

A felékszerezett hölgy mögötti oszlop, mely felül ketté van törve és az oldala is omladozó már. Ha pedig ez sem lenne elég, még ott van egy kép a paradicsomról, amint Ádám és Éva kiűzetik belőle. Szegény emberünk, bizony semmi biztonságot, megértést, és szeretetet nem kaphatna meg, ha ennél a nőnél kötné ki élete hajóját.

Most vonjuk le a tanulságot és válaszoljuk meg a címbeli kérdést.

A döntésben akkor tudsz helyes utat találni:

1. Ha jobban figyelsz a megérzéseidre, a szívedre. Nagyon fontos, hogy megtanuld meghallani szíved szavát, mert ha nem is hallod, Ő bizony mindig szól hozzád kedves, szelid hangján. Fontos, hogy semmiképpen ne az eszedre és a logikádra hallgass.
Az egó és a hiányos információkon alapuló téves logikai döntés, már oly sok ember boldogtalanságát okozta.

2. Ha a kevésbé hivalkodót, kevésbé csábítót választod, nem azt amelyik elsőre annyira csodásnak látszik. Tehát a szerényebb, esetleg nehezebb út lesz a megfelelő válasz a kérdésre.

3. Ha nem kapkodod el a döntést. Ezt azért fontos kiemelni, mert érzelmi ügyekben hajlamosak vagyunk erre, hisz a munkában ezt szoktuk meg. itt azonban ez nagy hiba lenne. A képen látható férfi sem kapkodja el, hisz karba tett kézzel áll, és egyáltalán nem türelmetlenkedik. Az idő egyébként is oly sok helyzetben segít ha párkapcsolatról van szó.

Remélem ezzel egy picit tudtam segíteni más nézőpontokat találni a kapcsolataidhoz. A hamarosan megjelenő párkapcsolati könyvemben pedig még további segítséget kaphatsz ehhez a kérdéshez.

 

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.