Az elfogadás apró titkai

Sokszor kérdezték már tőlem, hogy:

Miként kell „nem harcolni” „letenni a kardot”?

Hogyan tudom elérni, hogy elfogadó, befogadó, lágy és nőies legyek?

Bizony ezek nagyon fontos kérdések, hiszen sokszor ez az egyetlen akadálya a kapcsolatainknak és az bennük megélt boldogságunknak.

Ha elfogadóvá válsz, akkor könnyebben tudod otthon érezni magad egy adott társaságban, legyen az akár a munkahelyi közösség. Ha elfogadó vagy, akkor harmonikusabb párkapcsolatot hozhatsz létre, sőt létrejön végre a vágyott párkapcsolat. Persze az elfogadás kell ahhoz is, hogy a kamasz gyermekeddel könnyebben szót érts. Tehát nagyon, de nagyon fontos része az életünknek.

Nézzük a tarot-kártya hogyan tud ebben segíteni Neked. Mielőtt azonban a vetésre rátérnék, nézzük meg mit is jelent az Elfogadás.

Elfogadás az, amikor nem teszel az ellen semmit, hogy a dolgok más irányba haladjanak, mint amit te szeretnél. Amikor nem te akarsz irányítani, és nem akarsz mindenképpen dönteni, sőt a cselekvési kényszeredet is leteszed. Én úgy szoktam mondani: ha nem te vezetsz, akkor téged vezetnek. Persze te is ezt szeretnéd, jól gondolom?

De miért is szeretnéd? Netán félsz is tőle? Igaz ami igaz, ennek következményeként fel kell vállalnod önmagad és „talán” nem fog mindenki szeretni. Ez nagyon fontos kérdés, hisz sokunk ezért is nem mond le az irányításról, mert azt gondolja keményen kézben kell tartania az életét. Akkor minden kiszámíthatóvá válik és nem fog több meglepetés bekövetkezni. Persze ez csak illúzió. Ugye te is tudod?

Mielőtt ezt a kérdést mélyebben megvizsgálod, mindenképpen mérd fel, hogy mit vagy hajlandó a befogadásért megtenni. Hiszen ez nem valami rajtad kívülálló dolog. Ha ez bekövetkezik, akkor te általad fog létrejönni és meg fogsz változni. Szeretettelibb emberré válsz, sőt még magadat is szeretni fogod!

Egy gyakorlat még a kártyavetés előtt:

Tanuld meg megköszönni, amit kapsz.

Úgy értem, ha valaki bókol vagy ajándékoz neked vagy egyszerűen csak elismerően veszi szemügyre a külsődet, segítséget kínál. Ezeket nagyon fontos, hogy elfogadd, különben a többi még nehezebb lesz.

Akkor a hosszú bevezető után jöjjön a vetés, ami segíthet. Első lépésként vizsgáljuk meg az akadályaidat. Húzz a tarot-kártya pakliból 3 vagy 5 lapot (bízz a megérzéseidben, hogy tudni fogod mennyi lapra lesz szükséged). Ezek a lapok fogják az akadályaidat megtestesíteni.

Nézzünk egy konkrét példát 5 lappal:

1. Kard király
2. Kehely 4
3. Érme 8
4. Akasztott
5. Botok 8

A kardok királya az objektivitás lapja, amely akadályként az értelmed túlsúlyát mutatja. Ebben az esetben az érzelmek nagyobb mértékű szükségességét hangsúlyozza. Tehát félre a józan ésszel és merd kifejezni az érzelmeidet.

Kehely négyes lapja a csalódottságot fejezi ki. Amikor a régi sérelmeidet dédelgeted és emiatt nem tudsz a jelenre figyelni. A feladat ebben az esetben ezek feloldása és a jelenre figyelés.

Érme nyolc az új kezdetekről szól. Ez lehet új munka, vagy valami kézzel fogható kreatív, de sok időt igényló munka. Itt az újrakezdéstől való félelmedet testesíti meg.

Az Akasztott lapja a kötöttségeket, függőségeket jeleníti meg. Amikor egyszerűen szólva, úgy érzed: meg van kötve a kezed. Vizsgáld meg, hogy mi az amit mégis megtehetsz. Például: élvezheted egyedül is az életet, eljárhatsz különböző programokra és tudatosíthatod magadban azt is, hogy mindez csak átmeneti állapot, sőt ennél a lapnál nagyon fontos a külső segítség kérése is. Hiszen szegény akasztott ember egyedül nem tud kiszabadulni.

Botok nyolcas lapja pedig az új ötletekről, a célokról és a dinamikus mozgásról szól. Tehát ebből valami nincs meg. Talán nincs benned elég lelkesedés, vagy csak mindig új célokat találsz ki és ezért nem tudod elérni egyiket sem.

Ha ezeket a lapokat megvizsgálod, akkor már el is indultál a befogadás útján. Mindenképpen szánj arra bőséges időt, hogy egyesével vizsgáld meg a témákat, amiket a lapok jelölnek. Ha nem megy egyedül a megoldás, kérj segítséget. Legközelebb pedig tovább boncolgatjuk a témát.

Addig is sok sikert hozzá.

Kérlek oszd meg velünk is tapasztalataid, akár a vetéssel, akár az azt követő változással kapcsolatban. Sokat segíhetsz ezzel mindannyiunk számára.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.