Az ideális társ

Most bizonyára egy olyan kép ugrik be, hogy közeledik feléd a „szőke herceg”. Lehet ebben a képben éppen egy fehér sport autóval érkezik, fogai között szorongatva platina hitelkártyáját és pont melletted parkol le. Folyt. köv.

Igen ez valóban egy gyönyörű kép. Gyermekkorunk meséi és álmodozásai még ma is visszaköszönnek benne, most azonban azt fogjuk együtt megvizsgálni, hogy az általunk, lelkünk legmélyén óhajtott szőke hercegnek milyen tulajdonságai vannak és vajon arra a fehér sport autóra tényleg telik-e neki.

Hogyan tudhatnád meg ezt? 

Vigyázz!!!

Innen csak erős idegzetűeknek vagy harcos amazonoknak ajánlott!!!

Vajon a párom számomra a legmegfelelőbb?

Hogyan tudok változtatni a kapcsolat minőségén? 

Ezekre a kérdésekre most is a tarot-kártya segítségével keresek választ. Ehhez az udvari lapokat fogom elsődlegesen felhasználni és egy speciális párkapcsolati kirakást.

Tehát, első lépésként vedd ki a paklidból az udvari kártyákat. Szám szerint tizenhat van belőle (apród, lovag, király, királynő). 

1. lépés. Húzz két lapot ezzel a kérdéssel: Milyen számomra legmegfelelőbb társ? 
Ha van partnered akkor ezt hagyd ki és menj tovább a kettes pontra, ha nincs akkor ugord át a kettes pontot.

Példa
1. A számomra megfelelő ideális társ a Botok királynője és a Kelyhek királynője kombinációja.
Ez azt jelenti, hogy nekem most egy szenvedélyes, érzékeny, érzelmei által vezérelt férfi a legmegfelelőbb, aki hallgat a megérzéseire, kedves, romantikus. Nem harcol velem mégis határozott és kezdeményező, azonban hajlamos a kompromisszumokra is.

Tekintve, hogy mind a két lap női minőség ez persze már előre vetíti azt is, hogy én egy picit férfiasabb vagyok. Persze, különben nem húztam volna a másik felemnek női lapokat, hiszen az ideális társ az akitől tanulhatok, aki picit más mint én. Azért nézzük meg az árnyoldalait is hisz az is vele együtt jön. A Botok királynője néha akaratos és szeret irányítani is. A Kelyhek királynője pedig nehezen dönt, mert a pillanatnyi érzelmeit követi így picit határozatlannak tűnik.

2. lépés. Húzz két lapot a következő kérdésre: Milyen a jelenlegi partnerem? 

Példa
2.
Jelen párkapcsolatom a Kardok lovagja és az Érmék királyának összessége.
A Kardok lovagja eléggé kritikus, semmit nem hagy a szőnyeg alá söpörni, mindig kiáll az igazságért emellett azonban nagyon lelkes a szellemi életben. Az Érmék királya pedig jelzi, hogy hűséges, megbízható, megfontolt és anyagi stabilitást tud teremteni. Igaz a negatív oldala, hogy lassú és túl óvatos döntéseidben ezért nehezen is dönt.

3. lépés. Az 1 és 2 összehasonlítása.

Most hasonlítsuk össze a kettőt. Ez így elég nehéz, mivel teljesen eltérőnek tűnik. Aazért ne add fel, ha te is ilyen lapokat húzol. Keresd meg a hasonlóságot a 2-2 lapban.

Hasonlóságok: 

1. Mind a két helyen megjelenik a határozottság és a lendület. Hisz a Botok királynője és a Kardok lovagja is lendületes személyt jelez.
2. Vezető típusú személyiség, aki a fizikai világban is könnyen eligazodik. Ezt a Botok királynője és az Érmék királya mutatja. Persze ez már jelzi is, hogy bizony az a fehér sportautó amit az elején említettem tulajdonképpen megengedhető a számára főleg, ha nem a harcokban meríti ki az energiakészletét.

Hiányok az ideálishoz képest 

1. Nincs benne kellő érzékenység és romantika, így sajna a virágcsokrokra és utazásokra nemigen számíthatok, főleg mert az Érmék királya inkább olyan otthon ülő fajta, csak a gondolati szárnyalnak
2. Nem elég szenvedélyes, bár talán a Kardok lovagkja hozhat egy kis spontaneitást a kapcsolatba.

Egy szó mint száz, még picit kell rajta faragni, de mi nők erre szívesen vállalkozunk. Azonban komolyra fordítva a szót egy dolgot mindig szem előtt kell tartanod. 

A másik embert nem tudod megváltoztatni!

Igen sajnos ez tényleg így van. Ideig óráig tehet úgy mintha más lenne, de hidd el ez nem ő lesz.

Nők, leányok és asszonyok milliárdjait tette már tönkre ez a téves gondolat, „majd én megváltoztatom” és keserítette meg életüket sokszor véglegesen.

Figyelem!!!

Hagyd még a csomagolást, bármi is jön ki a kártyán! 

Türelem, ráérsz még hibákat elkövetni...

Mit tehetsz akkor, ha nem tetszik az amit a kártyán láttál?

Két dolgot tehetsz...

1. Ha szeretnél egy tulajdonságot a másikban megtalálni akkor előbb magadban kell erre rálelned. Tudom ez vadul hangzik így elsőre, ha azonban figyelembe veszed a tükrözés törvényét is, ami világosan kimondja, hogy minden ami körülvesz a külvilágban a belsőd tükörképe, akkor már hihetőbbé válik.

A példánál maradva a kedvességet, a szenvedélyt és a lelkesedést előbb magadban kell kifejlesztened, ha pedig ez sikerült akkor a vonzás törvénye hamarosan eléd szállítja a megfelelő embert. Aki azért ne feledjük el hogy az aktuális párod is lehet. Bizonyára neked is feltűnt már, hogy párod másokkal máshogy viselkedik. Tudod mindenki mást hoz ki belől,e ha pedig te máshogy viszonyulsz hozzá mert épp lelkesebb és kedvesebb vagy ő is másmilyen lesz veled. Tehát a te viselkedésednek hatására a jelenlegi párod is másképpen fog viselkedni, hiszen a játékotokban változtak a szabályok. Ezek az íratlan, csak érzelmekre, érzésekre épülő szabályok. Ennyi az egész.

Persze ebben is segíthet a kártya. A maradék pakliból húzz három lapot (tehát, 78-udvari kártyák), ami megmutatja milyen lépéseket kell tenned, hogy ez a fejlődés végbemenjen benned és ami segít előrelépni a párkapcsolat minőségi változásában. Nézzünk erre is példát az előzőhöz kapcsolódva...

Mit tegyek, hogy elérjem azt ami a párkapcsolat minőségét javítja majd? 

Kardok 10, Remete, Kelyhek 1

Kardok 10
Le kell zárnod valamit. Ez lehet akár egy régi viselkedésminta is. Kelyhek 1 pedig rögtön jelzi, hogy valóban meg kell újulnod. Érzelmi frissítésre van szükség ebben segít a következő, a Remete lapja. Ha visszagondolsz arra, hogy mi volt amit anno megszerettél a másikban.

2. Saját szereped vizsgálata. Ezek után még egyet megnézhetsz ami segít majd abban, hogy tisztább képet kapj magadról és a kapcsolatodról. Ehhez a következő kérdés kapcsolódik...

Milyen részemet tudom megélni ebben a kapcsolatban?  
Milyen vagyok ebben a kapcsolatban?

Mivel mindenki mást hoz ki belőled, máshogyan reagálsz. Így hát ezzel a kérdéssel és a hozzá kapcsolódó kirakással megtudhatod mennyiben tudod megélni igazi önmagad a jelen kapcsolatodban.

Példa 

Milyen vagyok ebben a kapcsolatban? 

Érmék apródja és Kardok királynője.
Az Érmék apródja azt mutatja, hogy kicsit bizonytalan vagyok, bár van bennem hajlandóság a változtatásra hiszen az apród mindig nyitott. A Kardok királynője jelzi, hogy bezárkóztam. Nyilván a kritika hatására ilyenkor az ember elzárja a szívét, nehogy többször sérüljön. Tehát itt is látszik, mivel nem jelenik meg kehely lap, hogy érzelmileg változtatni kell. Nyitottabbnak kell lenni és kommunikálni a másikkal, hiszen a Kardok királynője ebben nagyon jó.

Remélem ez az egész elemzés segít egy kicsit másképpen nézni a kapcsolatodra. Természetesen nem csak a párkapcsolatodra, hanem egyéb kapcsolataidra is megnézheted ezt a kirakást.

Ha szeretnél még több segítséget egy harmonikus kapcsolat eléréséhez, akkor gyere el a Párkapcsolat ABC tanfolyamra, ahol gyakorlati és személyre szóló segítséget kapsz ehhez. 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.