Az udvari lapok és kürtöskalácsfesztivál

Az elmúlt hétvégén kellemes idő volt, pont olyan amikor az embernek még van kedve kimozdulni az otthon melegen ölelő puha karjaiból. Mi is így tettünk vasárnap és családilag meglátogattuk a városligetet ahol a Vajdahunyad váránál éppen kürtöskalács fesztivál volt. Persze induláskor még nem tudtuk, hogy esni is fog. wink

A vár szépségeit csodálva eszembe jutottak az udvari lapok, amelyeket még a királyság intézménye ihletett. Az eredeti várban királyok, királynék és lovagok is jártak valaha. Ezek a minőségek a tarot-kártyában is fellelhetőek.

Amikor Anonymus szobránál jártunk, eszembe jutott, hogy régen az írnok vajon mi mindenről írhatott? Csatákról, amelyeket ma a Kard lapjai szimbolizálnak vagy egy házasságkötésről amely a Kehely 10-es lapjának a témája. Intrikákról, amely a Kard 7-es lapján is előtérbe kerül vagy éppen egy mulatságról, amit a Bot 4-es lapján is megszemlélhetsz.
Mennyi sok ember volt egy udvarban (mint a mostani fesztiválon, lépni is alig lehetett, a sorok némelyike a 100 métert is meghaladtasurprise). Voltak ott udvaroncok, akiket a kártyában az apródok néven megtalálhatsz, és lovagok akik ezen a néven szintén bekerültek a tarot-kártya csomagok lapjai közé. A lovagok energiát hoztak az udvarba, híreket vittek, és mozgásba lendítették a dolgokat. A kártyacsomagban is az előrelépést jelképezik az adott tarot elem minőségében.

Például:

Az Érme király lehet anyagi, míg a Kehely lovag egyértelműen egy kapcsolatban való előrelépésre utal.

Az udvari lapok a személyeket és rangokat jelképezték az udvarnál. A tarot-kártyában a király és a királynő lapjai szintén személyeket jelölnek, akik támogatóan állnak hozzád. Ha ilyen lapokkal találkozol akkor egy segítő ember jelenhet meg az életedben. Van azonban egy másik értelmezése is ezeknek a lapoknak, mégpedig amikor saját magadat jelölik. Tehát te magadnak kell ilyen tulajdonságokkal rendelkezned, hogy az adott helyzetet megoldd.

Például:

Egy Érme királynő jelezhet mint nő téged, aki gyakorlatias, megfontolt és türelmesen halad a céljai felé. Ez persze jelzi azt is, hogy mint királynő jó anyagi helyzetben van, tehát sikert is jósol a számodra, amely pont a megfontolt és türelmes munka eredménye lesz.
Így ennél a lapnál a feladatod az lesz, hogy ezeket a tulajdonságokat használd az adott időszakban, helyzetben vagy egy kapcsolatban, a vetésben elhangzott kérdésedtől függően. A jóslatban a jövőre nézve ez a hozzáállás sikert és anyagi bőséget hozza meg számodra.

Ha szeretnél többet megtudni az udvari lapokról, akkor ajánlom figyelmedbe a „A testet öltött lélek” című tanfolyami anyagomat, amely hamarosan újra kapható lesz. Itt nem csak részletes leírások vannak mindegyik udvari lapról, de minden lap csoporthoz találsz gyakorlatokat is. Persze mindemellett sok vetést is találsz, amelyek főként az önismeretet és személyiség elemzést segítik és az udvari lapokat használhatod hozzájuk.

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.