Beszélgetés a kártyával - Elakadásban vagyok!

A tarot-kártya olyan eszköz, amellyel sok mindenre választ kaphatsz. Ha nem ismered alaposan, még a kirakásokkal és az összeolvasással sem boldogulsz, akkor is tud segíteni.

Ebben a sorozatban szeretnék esettanulmányokkal segíteni abban, hogyan használd egyszerűen a tarot-kártyát aktuális problémádra.

Első témánk: El vagyok akadva. 

Nézzünk hogyan tudod feldolgozni ezt a témát, és hol találod a megoldást. Most végig vezetlek a feltett kérdéseken és velem együtt megtalálhatod a megoldást saját problémádra is.

Tehát vedd elő a kártyát és gondold végig hol vagy elakadva. Azt is, hogy milyen érzést kelt ez benned. Azután minden feltett kérdés után fogsz egy lapot húzni.

Helyzet:

A példa főszereplője egy fiatal hölgy, aki hosszú ideje vállalkozóként dolgozik, de az utóbbi időben nem úgy jönnek a megrendelések, mint régen. Úgy érzi elakadt, mert szereti a munkáját, de mégsem tud már belőle megélni.

1. kérdés:

Mi a valódi probléma?

Az Akasztott lapja. Ez azt jelzi, hogy a hölgy valóban el van akadva és ez okozza a problémát. Persze a lapot nézve azért van még egyéb megfigyelni való is. Fejjel lefelé lóg a kártya szereplője, ezzel üzenve, hogy a kérdező nem a megfelelő szemszögből tekint a helyzetére. Amikor rákérdezek, a válasza: "valóban eléggé lehangolt vagyok és már feladata minden reményt." Tehát ez a nézőpont az, amely akadályozza most a továbblépésben.

2. kérdés:

Mi az konkrétan ami megköt ebben a helyzetben?

A Hold. Ez azt jelzi, hogy félelmekkel tekint a változásra és a biztonság elhagyását nem tartja elfogadhatónak. Elmondása alapján valóban minden változás rettegéssel tölti el és ez már magában is elég a pesszimista nézőpontjának fenntartásához.

3. kérdés

Hogyan tudok megszabadulni ebből a helyzetből?

A Bolond. Tehát változtatni kell mindenképpen, méghozzá igen gyorsan. EL kell hagynia a kényelmi zónát, a biztonságos helyet ahol eddig volt. Ez a változás néha fizikai helyváltoztatással jár, néha pedig teljesen új körülmények megteremtésére szólít fel. Tehát a tanácsom ezek után, hogy feltétlenül változtasson, gondolja végig miben tudja ezt megvalósítani. Lehet ez egy új termék vagy szolgáltatás, egy új partner, vagy egy új helyszín.

4.kérdés 

Merre találok rá az új útra?

Az Érmék 10. Ez a család lapja, tehát a családtagja, tagjai fognak ebben segíteni. Valóban volt már szó róla, hogy a testvérével közös munkába kezdenek. Ezzel kapcsolatban azonban félelmei vannak.

A négy lap alapos átbeszélésével ezek után már más irányba terelődnek a gondolatai és ezt az új nézőpontot figyelembe véve, már feldobottan távozik, hiszen végre új ötletei vannak, és bizakodva tekint a jövő felé. 

Kérdés formálás menete

Természetesen a te kijött kártyáidnak megfelelően nyugodtan formáld át a kérdéseket, úgy ahogy azok számodra felmerülnek. A lényeg, hogy a kihúzott lapon gondolkodj el és hagyd, hogy felmerüljön benned a következő kérdés. 

Ezután tedd fel a kérdést, megint csak egy lapot húzz és ezen is gondolkodj el. Ha megint van kérdésed, tedd fel és húzz. Négy lapnál azonban ne húzz többet, inkább másnap vizsgáld meg újra a kijött lapokat.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.