Hargitai Andi blogja

Évnyitó kirakás 2018-ra

Év elején mindegyikünkben erősödik az újrakezdés vágya, mintha azzal, hogy az évszám változik valami bennünk is megváltozna. Ilyenkor mintha egy kicsit kívülről néznél rá az előző évedre, és ez a nézőpont segít abban, hogy erőt meríts. Erőt meríts ahhoz, hogy mostantól másképp csináld.

Ezért is születhetnek meg az újévi fogadalmak. Persze az is igaz, hogy a nézőpont elhalványodása a cselekvő erőnket is felemészti, és lassan a fogadalmak úgy tűnnek el, mintha tűzbe dobtuk volna őket. Gyorsan felörli őket a munkába zuhanás és a napi stressz.

 - Vajon milyen kiút van ebből?

 - Hogyan lehetne ezt az erőt megőrizni?

 

Év-zárás és 2018.évi jóslat

Eljött az év vége és vele az év lezárása is. Ahogyan sokan mások, úgy én is számvetéssel szoktam zárni az ó évet, amelyet az év utolsó napjaiban készítek el. Elsőként a jó dolgokat írom össze, amelyek segítenek optimistább képet adni az elmúlt időszakomról. Ezután pedig jöhet a számvetés kirakás, amely egy részletes útmutatást ad a még meg nem valósult feladatokról, az akadályokról és a megoldási utakról. 

Nézzünk ehhez egy kirakást, és persze mellé az „Évzáró jóslatot” is, amely nélkül nem indulhat el az új év.

A Tél lapjai

A tél elején járunk és már mindenki érezheti a belső feszültséget. Hiszen nemcsak, hogy nem tudunk a természetre ráhangolódni, de sok helyen ilyenkor a legtöbb a munka, a feladat és az ezzel járó feszültség. Pedig amúgy is ilyenkor van a legkevesebb energiánk, hiszen még az áldott napsugár sem tölti fel most a testünket.

A tarot-kártyában a téli lapokat a kard lapjai jelképezik, nem is véletlenül. Hiszen belső folyamatok, lelki küzdelmek, a megtisztulás időszaka ez.

A Wheel of the Year tarot-kártyáján a négy évszak csodálatosan el van különítve a Kis Arkánum lapjain.
Ebből mutatok be néhányat, amelyek jelzik a tél állomásait és feladatait.

Hogyan kezdj neki az újévnek?

Az újév kezdése kinek könnyebben megy, kinek nehezebben. Bizonyára neked is jobb lenne, ha nem csak sodródnál az árral, hanem végre elkezdhetnéd az álmaid megvalósítását. Ehhez azonban sokunknak valami hiányzik. Bátorság, anyagiak, kapcsolatok, cselekvőképesség és még sorolhatnám.

Vajon mi az, ami hiányzik nekem az álmaim megvalósításához?

Hogyan tudom megtalálni?

Erre ad választ a tarot-kártya Mágus lapja, amelyet most segítő kérdésekkel együtt elemzünk ki.

Téli napforduló

A BakAz advent időszakának lassan vége és 21-én elérkezik a Téli napforduló. Ezzel megérkezünk a Bak havába.

A legmélyebb sötétség és a leghosszabb éjszaka következik el ezzel. Egyetlen éjszaka a sötétségé azután pedig újra átadja helyét a fény uralmának.

Ezt a hatást belül is érezheted, hiszen a karácsonyi nagy feszültségben te is eljutsz a legmélyebb pontra, amely bensődet is vizsgálódásra készteti ilyenkor.

Talán a legfontosabb és leghasznosabb kérdés ilyenkor a következő lehetne:           

Oldalak

Feliratkozás RSS - Hargitai Andi blogja csatornájára