Egy kapcsolat állomásai

Bizonyára neked is eszedbe jutott már az a gondolat, hogy "ha ezt tudtam volna, akkor másképp alakult volna minden".

Sokszor érzelmi helyzetben mindannyiunkkal előfordulhat, hogy nem látunk tisztán. Ilyenkor inkább a vágyott képet fested rá a partneredre és csak később fedezed fel a "hibáit". Ugye jó lenne tudni előre, még a kapcsolat elején, hogy mire számíthatsz?

A tarot-kártya ebben is segíthet, hiszen a Kelyhek lapjai pontosan megmutatják egy kapcsolat állomásait. Nézzük tehát, mik ezek:

Kehely 1.

Egy párkapcsolat kezdetét jelzi. Egy lehetőséget mutat, melyet ha kihasználsz, akkor felszikrázik benned a szerelem lángja. Megismerkedsz valakivel és kialakul a kölcsönös szimpátia, és a vonzalom.

Kehely 2.

A szerelem létrejötte, két ember kapcsolatba kerül egymással. Ebben a szakaszban leginkább a hasonlóságokat veszed észre, nyitott és elfogadó állapotban létezel. Az emberekkel általában kedves vagy és a világot is szebbnek látod.

Kehely 3.

A biztos alapok már elkészültek, elkezdődik a jövő tervezése. Bőséges életöröm szabadul fel benned, hálás vagy a sorsnak, hogy rátaláltál a másik feledre.

Kehely 4.

Elérkeztél a telítettségi ponthoz. Már túl sok volt a jóból, vágysz más impulzusokra is. Elkezded észrevenni a másikban a hibákat, amiket eddig is láttál, de nem tulajdonítottál nagy jelentőséget neki. Csalódottnak érzed magad, hisz ez az ember sem tökéletes. Ez a csalódás megjelenhet dac, vagy unalom formájában. A kapcsolatban elkezdőnek az első próbák.

Kehely 5.

Habár egyre többször teszed szóvá a másik hibáit, az mégsem változik. Egyre gyakoribbak lehetnek a viták. Most sok múlik azon, ki hogyan kezeli a konfliktusokat. Fontos, hogy ezzel tisztában legyél. Ha most nem sikerül emberileg is összehangolódnotok, akkor sajnos megkezdődik az elfordulás szakasza.

Ez lehet egy magány érzés létrejötte benned, de lehet hogy már itt feladjátok, és megkezdődik a szakítás. Ez nagy szomorúsággal jár, és mindenképp egy mély önismereti út kezdetét jelzi. Gondolkozz el azon, hogy te mi mindent tehettél volna másképp. Ne marcangold magad, csak próbáld meg a másik helyébe beleképzelni magad.

Kehely 6.

Ennél a pontnál elindul a gyógyulás folyamata. A Rider tarot-nál itt a múltbeli emlékek, a szülői minták felismerésére teszi a hangsúlyt. Tehát gondolkozz el azon, hogy mennyi hasonlóság van a te párkapcsolataid, az abban való viselkedésed és a szüleid párkapcsolata között. A félelmeid vajon a sajátjaid, vagy a szülői minták miatt alakult ki?

Pl.:

  • Azért félsz a veszteségtől, mert a szüleid elváltak?
  • Azért próbálsz mindig kompromisszumot kötni, nehogy annyi veszekedés legyen a kapcsolatodban, mint a szüleidében?
  • Te is mindig az édesapádhoz való párt választasz?
  • Sokszor olyan áldozatszerepben találod magad, mint édesanyád?

Ha igen, akkor ez a szülői mintád, ami nem hozzád tartozik csak egy tanult viselkedés. Ezt egyedül, vagy segítséggel szükséges feloldani és akkor elérheted a harmóniát egy kapcsolaton belül is.

Emlékezz vissza milyen kapcsolatra vágytál régen és milyen érzéseket fűztél hozzá. Talán akkor kevesebb elvárás és nagyobb bizalom volt még benned.

Kehely 7.

Elkezdődik az álmodozás szakasza. Konkrétan új vágyakat fogalmazol meg, amelyek akár újfajta elvárásokként születnek meg most meg benned. Most már tudod, hogy mit nem akarsz és így könnyebben elérheted, amit szeretnél. Az eddigi tapasztalatokból felismerted, hogy mennyi kompromisszumot vagy hajlandó kötni és mennyire tudsz kiállni magadért.

Ha még ki tartottál a párod mellett, akkor most itt az ideje a tisztázó beszélgetésnek. Ha sikerül, akkor új alapokról indulhattok. Persze ehhez mind a két fél akaratára szükség van. Ha csak te akarod, akkor nem fog menni. Egy kapcsolathoz mindig két ember kell. Ha esetleg a párod nem is hajlandó elismerni a problémát, vagy csak téged hibáztat, úgy a kapcsolatnak sajnos nincs hosszú távú jövője.

Kehely 8.

Eljött a végleges döntés ideje. Ha sikerült a kommunikáció, akkor is már új alapokat kell építenetek. Hisz mind a ketten tisztábban láttok és konkrétabb céljaitok, vágyaitok vannak egymással. A múltat le kell zárni.

Ha a kommunikációd kudarcba fulladt, akkor itt a búcsú ideje. Bár nagy szomorúsággal, de el kell hagynod a múltat. Próbálj meg több időt egyedül tölteni, és hagyni, hogy az érzelmek és gondolatok a maguk útját járják. Ha szükségét érezd, kérd egy nálad tapasztaltabb ember segítségét. Nőként fontos, hogy kibeszéld magad, mert akkor tisztábban látsz majd.

Kehely 9.

A múlt lezárult és visszatér az életkedved. Ha egyedül vagy, akkor is nyitott és bizakodó vagy az emberek iránt.

Ha sikerült együtt eljutni idáig, akkor kapcsolatotokban egy harmonikus, virágzó időszak veszi kezdetét.

Kehely 10.

A kapcsolatban eljön a teljesség érzése. Egyenrangúnak és boldognak érzed magad. Talán a családalapítás is szóba került már. Ha igen, ne habozz, vállald bátran.


Hát ennyi minden történik velünk egy kapcsolat folyamán. Persze azért ne keseredj el, ha épp egy nehéz életszakaszban vagy. Hisz a kártya erre is tud segítséget nyújtani. Ha egy "Mit tehetek a helyzet jobbítása érdekében?" kérdéssel húzol egy lapot, máris új kapukat nyitottál meg a számotokra.

Oszd meg velünk a saját tapasztalataidat, hogy mindannyian erőt meríthessünk belőle.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.