Advent első hete - Az igazság

Most van Advent első hete. Már észrevehetted, hogy bárhová mész is, mindenhová kikerültek az ünnepi dekorációk és egyre sűrűbben csendülnek fel a már jól ismert karácsonyi dallamok. Tehát akárhogy is szépíthetjük, de elkezdődött a karácsonyi készülődés. Advent időszakában azonban nem csak ajándékokkal kell felkészülni az ünnepekre, hanem a lelkünket is érdemes ráhangolni, letisztítani, hogy szívünk teljes erejével áraszthassa és fogadhassa a szeretetet.

Az első hét a négy erény közül, az igazságra helyezi a hangsúlyt. Ez a  téma talán nehéz lehet elsőre, de nem árt tiszta vizet önteni a pohárba, ha valaminek nekikezdünk. Ha a témába vágó Igazság lapját megvizsgáljuk, akkor talán könnyebb lesz elmélyedni benne és dolgozni is vele.

Az Igazság lapja ahogy a nevében is benne van az igazságról, az őszinteségről, illetve, ha a másik oldalát nézzük, akkor a hazugságokról szól. Természetesen ez a lap árnyéka, negatív oldala. Többnyire azonban ez az, amit első körben észre szoktunk venni. Amikor valaki becsap, hazudik vagy elhallgatja az igazságot. Amikor nem bánik velünk igazságosan. Ilyenkor az Igazság témájának negatív oldalával találkozhatsz.

Ha mindezeket szeretnéd elkerülni, akkor érdemes a pozitív oldalát erősíteni.

Témái

1. Őszinteség, főleg önmagaddal szemben. Ha az már megy, akkor a nyíltság, az egyenesség felvállalása a kapcsolatokban szintén fontos lehet, hiszen akkor kapcsolataid mélyebbé, értékesebbé válnak.  Régóta halogatott tisztázó beszélgetésekkel vagy egyszerűen csak igényeid, véleményed kimondásával is sokat segíthetsz a kapcsolataidon. Nyilván itt nem a másik kritizálásra gondolok. Csupán arról van szó, hogy szeretteinktől gyakran elvárjuk, hogy gondolatolvasók legyenek, pedig valljuk be őszintén: mi sem vagyunk azok.

 

2. A másik téma, amit talán néhány kérdéssel tudok legjobban megvilágítani:

Kinek az igazságát követed?

Tehát mit akarsz valójában és mit nem?

Kinek és miért akarsz megfelelni?

Ezek kényes témák tudom, viszont érdekes belenézni. Épp ma csináltam egy stresszoldást arra a gondolati mintára, hogy a "Párom kedve szerint kell viselkednem". Ennek folyománya lesz aztán az elköteleződéstől való félelem. Természetesen a kineziológia módszerével lehetett ezt oldani, de feltehetően ezen sokan akik megfelelési kényszerben szenvednek nem biztos, hogy erre gondolni fognak. Amikor tehát az igazság témájával foglalkozol, érdemes egy egy gondolatodat is megkérdőjelezni, és mögé nézni, hogy milyen érzéseket okoz neked. Ha rossz érzést okoz, akkor ez egy korlátozó gondolat a számodra.

3. A harmadik témája pedig az igazságért való küzdelem. Itt is egy kérdés az, ami jól megvilágítja a témát:

Boldog akarsz lenni vagy fontosabb, hogy igazad legyen?

Sokan az igazukat akarják védeni és mindenáron harcolni érte. Még akkor is ezt az utat választják, ha ezzel kapcsolatok is vesznek el. Már régen bebizonyosodott, hogy egy vitában valójában egyik fél sem nyer, hiszen maga a küzdelem lehúzza mind a két félt. Ez már azonban a Kard 5 tarot lap témája is, amikor győzők, de valójában nem nyerek semmit sem.

Összességében tehát az őszinteség, az egyenesség és önmagad felvállalása azok, amelyek nagyobb hangsúlyt kaphatnak most, ha szeretnéd a lelkedet is megtisztítani az ünnepekre.

Gyakorlat:

Ehhez szeretnénk hozzájárulni egy gyakorlattal, amely segíthet elérned azt az állapotot, amikor őszintén szembenézel a félelmeiddel és megtudhatod róluk az igazságot.

XI. gyakorlat az Igazság lapjához

Keress egy csendes helyet, és ülj le kényelmesen, vagy feküdj le, és csendesedj el. Pár percig figyeld a légzésedet, ahogy a hasfalad emelkedik és süllyed.

Most képzeld el, hogy lemerülsz a tenger fenekére. Egyre mélyebbre és mélyebbre jutsz, amíg el nem éred a talajt.

Most mond ki háromszor egymás után:

Nem mozdulok erről a helyről.

Utána csak figyelj. Most eltelsz erővel és biztonságérzettel.

Tudatosítsd magadban, hogy ez a tér amely most körülvesz, végtelen, és minden irányban kiterjed. Elég tágas ahhoz, hogy befogadjon bármit, amit te be akarsz engedni.

Szólítsd magadhoz a félelmeidet, és az ismeretlen részeidet. Mond el nekik, hogy nem kell többé kirekesztve érezniük magukat, mert itt együttérzésre és megértésre találnak.

Nézd meg őket, hallgasd meg őket, ha beszélnek.

Ezután ismét figyeld a lélegzeted, és érezd át a tér végtelenségét, amelyből elmozdíthatatlan vagy, akár egy hegy.

Ezután, ha már készen állsz a visszatérésre, kedvesen tudasd velük, hogy legközelebb is szívesen látod őket.

Lassan irányítsd figyelmedet a mellkasodra, majd a fejedre, térj vissza a jelenbe és nyisd ki a szemed.

Ez a gyakorlat is része a „Tarot Jósképző Csomagnak“. Hiszen a csomag nem csak a jóslás és a tarot-kártya titkait osztja meg veled, hanem segít abban is, amennyiben ez megegyezik a szándékoddal és tenni is szeretnél érte, hogy jobb és tisztább emberré válj. 

Ha szeretnél segítséget ennek a témának a feloldására, akkor várlak szeretettel egyéni stresszoldásra.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.