Advent második hete - A mértékletesség

Advent második hetében a lelki tisztogatást a Mértékletesség erényével folytatjuk. A mértékletesség tömören az egyensúlyba kerülésről, a szerénységről, a visszafogottságról és nem utolsósorban a hitről is szól. Erről kétszer is írtunk már az egyik az Advent és a boldogság, a másik pedig a Hogyan találd meg az egyensúlyod. Ez a 14. lapja a tarot-kártyának. Ekkor már túljutottunk a Halál lapján és sok mindent el is engedhetttünk. Ez a fejlődésünkben az a pillanat, amikor a dolgok kiegyenlítődnek, az egyensúly helyreállni látszik. Minden eddigi tevékenységed most egyensúlyba kerül. Ez a minőségi változások ideje, amikor életed egy új mederbe kerül, ezért is ábrázolják különböző minőségű korsókkal az angyalt, aki az élet vízét az ezüst korsóból az aranyba tölti át.

De vigyázz, ez a folyamat nem gyors, hiszen akkor az életed vize kiloccsanna, ezért valóban nagy szükséged van itt a türelemre. Mivel mindez szellemi, gondolati, tehát megfoghatatlan szinten történik meg, ezért azonnal nem is láthatod jeleit a hétköznapokban.

Persze segíteni azért tudod a folyamatot, hiszen a tarot-kártya mindig kézenfekvő tanácsokat kínál. A 14-es szám az egyesből és a négyesből áll, amely összeadva az ötös vagyis a Főpap lapja. A Főpap lapjának egyik jelentése a hitről szól és mint egy főpapnak Neked is be kell tartani a mértékeket. Ezek a mértékek minden területen fontosak, legyen szó a táplálkozásról, a munka végzés időtartamáról, a feladatok vállalásáról vagy épp szélsőséges akaratod megnyilvánításáról. Ha ezeket egyensúlyban tudod tartani, akkor változás könnyebben és gyorsabban végbemehet.

Gyakorlat:

Természetesen szeretnénk segítségedre lenni egy gyakorlattal, hogy könnyebben elérhesd ezt az állapotot.

XIV. gyakorlat a Kiegyenlítődés vagy Mértékletesség lapjához

Keress egy nyugodt, csendes helyet az otthonodban és ülj le egy székre. Lábaid legyenek párhuzamosan egymással. Húzd ki magad, ülj egyenesen.

Csukd be a szemed, vegyél néhányszor mély levegőt. A kilégzéssel fújj ki magadból minden feszültséget.

Ezután emeld fel karjaidat oldalra, úgy hogy a tenyereid felfelé nézzenek. Fontos, hogy legyen mind a két karod teljesen kinyújtva.

Most képzeld el, hogy egyik kezedben van az a gondolat vagy érzés, amely most foglalkoztat. A másik kezedben pedig valami, ami ezzel ellentétes gondolat vagy érzelem. Mindenképpen azt helyezd oda, ami kétséges benned és amit nem tudsz feloldani magadban.

• Amint megvan, várakozz.
• Hagyd, hogy a két karod elinduljon egymás felé.
• Lassan, ne siettesd.
• Engedd le a vállaidat.
• Közben végig tartsd csukva a szemeid.
• Amikor összeérnek, kulcsold egybe ujjaidat és vidd a szívedhez.
• Érezd, amint az egyesített gondolatok vagy érzelmek, most már feloldva, szívedbe áramolnak.

Vegyél egy mély lélegzetet és nyisd ki a szemed.

Ha úgy érzed többféle ellentét van benned, akkor elvégezheted a gyakorlatot többször is.

Egy témára azonban csak egyszer csináld végig, hiszen ez egy hosszabb távú gyógyító folyamatot indít el, amelynek hatása hetek múlva is jelentkezhet.

Természetesen ez a gyakorlat is része a „Jósképző Csomagnak“. Hiszen a csomag nem csak a jóslás és a tarot-kártya titkait osztja meg veled, hanem segít abban is, amennyiben ez megegyezik a szándékoddal és tenni is szeretnél érte, hogy jobb és tisztább emberré válj. 

Ha szeretnél segítséget ennek a témának a feloldására, akkor várlak szeretettel egyéni stresszoldásra.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.