Felismerések

Néha előfordul, hogy egy helyzet újra és újra megjelenik az életedben. Ez akkor igazán jó, ha észre is veszed. Ilyenkor nem feltétlenül a további erőlködés lesz a megoldás, hiszen az már eddig sem jött be.

Van másik lehetőség is, amelyet kihasználhatsz, ez a gondolkodás vagy a vizualizálás. Persze nem az agyalásra gondolok, amelyet olyan sokszor és előszeretettel gyakorolunk mindannyian. Itt a hatékony, probléma feltáró és megoldó gondolkodásról beszélek. A vizualizációval kapcsolatos megoldásról majd egy másik cikkben írok.

A gondolkodás egyik és igen hatékony segítője a tarot–kártya, mint eszköz. Ezt úgy képzeld el, hogy a kártya a tudatalatti mintáidat és a  hozzáállásodat tükrözi minden helyzetben, ezért nagyon hatékonyan tudod használni ebben az esetben is.

Ehhez adok most segítségül egy Felismerés kirakást amely segít beazonosítani a problémádat, megérteni az okát és továbblépni belőle. Természetesen bármilyen problémára használhatod, legyen az párkapcsolat, pénzügyi vagy akármi...

Felismerés kirakás

1. Témád (ami a valódi téma ebben a helyzetben)
2. Mit vetettél?
3. Mit fogsz learatni belőle?
4. Mit tanulhatsz/tál ebből?
5. Hogyan tovább?

Példa

Nézzük ezt egy párkapcsolati kérdésre. A példa egy olyan párról szól, akik nem élnek együtt, de a kapcsolat már több éves. A hölgy húzta a lapokat, aki a helyzettel elégedetlen, mert ő már közös családot szeretne párjával.

1. Téma: Kehely 7
Itt a szerelem, az érzelmek áradása a valódi téma. Talán nem tud olyan szabadon áramolni, mint amennyire a hölgy szeretné (ezt meg is erősíti).

2. Mit vetettél: Ördög
Korlátokat és félelmeket, amelyek gátat vetnek a kapcsolatnak. Talán a régi beidegződések mozgatják, vagy fél az elköteleződéstől. Lehet, hogy hajlamos egy függőségi kapcsolat kialakítására és lelke ez alapján mozgatja a szálakat.

3. Mit fogsz aratni: Kiegyenlítődés
Lassú javulás várható, amihez szükséges egy erős, intenzív szellemi fejlődés. Ahogy a korsóból áramlik a víz, úgy szükséges a kérdezőnek is áramoltatni az érzelmeit. Tehát feltételek és elvárások nélkül kellene szeretnie partnerét.

4. Mit tanult ebből: Kard 7
Azt, hogy nem érdemes manipulálni és színlelni. Az taktikázás elhagyása és az őszinteség is nagyon fontos egy párkapcsolatban. Persze önmagával szemben is rendkívül fontos ezt gyakorolnia.

5. Hogyan tovább: Kehely 10
Ez a kártya azt mutatja, hogy létre kell hozni a valódi kapcsolatot, a feltétel nélküli, elvárásoktól mentes szerelmet. Ha a kérdezőnek sikerül ezt a harmóniát önmagában meglelni (a férfi és női oldal egyensúlya, vagyis az ész és a szív), akkor ez kívül is meg fog nyilvánulni.
Ennél a lapnál gyakran megjelenik gyermek a képen, ami a közös eredményre utal. Ez szimbolikusan a közös terveket, célokat jelzi, amelyre itt nagy szükség van. Hiszen ha nincs „MI" a kapcsolatban, csak te meg én, akkor nincs alapja a hosszú távú együttélésnek.

Remélem sikerül felismerned  a saját megoldásaidat ennek a kirakásnak a segitségével. Várom visszajelzéseidet vagy, ha elakadtál segítek a megfejtésben. 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.