Királynők a tarot-kártyában

A tarot-kártya Kis Arkánumának királynői a különböző női minőségeket rejtik. Jelentéstartalmuk hasonló, mint az Uralkodónő a Nagy Arkánum lapjai között.

Értelmezésüknél tehát, ezt is figyelembe veheted.  A képen látható királynő a természettel való harmóniát, a gondoskodást, a gyarapodást jelzi és mindig sikeres időszakot jelez.

A királynők személyként és helyzetként is egyaránt értelmezhetőek.

Mikor melyiket használd?  Ha tovább olvasod elárulom neked.

Személyként

Ha külső hatásként szerepel a kirakásban, vagy egy bizonyos időszakra szóló jóslatban jön ki, akkor valószínűleg egy segítő személyt jelez. Ha feladatként kapod, akkor neked kell az adott személy tulajdonságait használnod abban az élethelyzetben.
Ez egy olyan hölgy, aki érzelmileg (kehely királynő), gyakorlatiasan (érme királynő), vagy jó tanáccsal (kard királynő) támogat téged. Gondoskodásával hatékony segítséget tud adni számodra, mint egy édesanya.

Helyzetként

Amikor tudatalatti hatásként vagy eredményként jön ki, akkor így értelmezheted.
Gyarapodást, sikeres befejezést jelez. Ehhez azonban rendkívül fontos a türelmes várakozás azok után persze, hogy megtetted amit a helyzetért kellett. Jelzi, hogy irányíthatod a helyzetet, még, ha nem is közvetlenül, de azért befolyást gyakorolhatsz az eseményekre.

Negatív oldala

Az érzelmei vezérlik, ezért nehezen megy számára az objektivitás (kivéve persze a kard királynőnek). Hatalma megtartásához is gyakran használ érzelmi manipulációt. Türelmetlensége miatt nem képes az eredményeségre, mert nem látja a folyamatok következményeit.

Nézzük az egyik ilyen női minőséget a Kard királynőt:

A Kard királynő az okos, egyenes és független nő. Élettapasztalata során sok nehéz helyzetből kiszabadult, ennek emlékét jelzi a csuklóján lévő elszakadt lánc. (a Rider tarot-kártyáján)
Ha szeretnél objektív, őszinte segítséget kapni egy problémád megoldására, akkor bátran fordulj hozzá.
Mivel nagyon gyorsan vág az esze és a kommunikációban is remekel, ezért mindig támaszra lelsz benne. Tudd azonban, hogy az egyenes beszédet kedveli, a finomkodás nem az ő műfaja.
Ha ez a lap jön ki feladatként számodra, akkor az eszedre kell hallgatnod, a szíved helyett. Talán éppen a függetlenségedet harcolod ki, és itt bizony segítségedre lesz az egyenes beszéd, és a következetes, határozott cselekvés.
Ha akadályként jelenik meg az életedben, akkor viszont vizsgáld meg mennyire vagy zárkózott. Negatív oldalon eltávolodsz szeretteidtől és másoktól is. Ilyenkor az ember magányossá válik, de sajnos mivel éppen nincs befogadó állapotban, ezért nehéz neki segítséget nyújtani.

Ha még többet szeretnél tudni erről a lapról, illetve a többi női minőségről, akkor egyéni tanulás keretében vagy a tarot klubban kaphatsz információt.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.