Meddig kell még várnod?

A várakozás, a türelem olyan erények, amelyek nagy kihívást okozhatnak minden ember életében.

Sajnos azonban bármennyire is erőltetünk néha valamit, mégsem jutunk közelebb a megoldáshoz. Ezért is mondják az okos könyvek, hogy az akarat fal, nem pedig lépcső.

Vajon mi lenne, ha tudnád, hogy mi az, amit erőltethetsz és mi az, amit még pihentetned kell?

Honnan tudhatnád, mikor kell várni és mikor előre lépni?

Nézzük meg a különböző élethelyzeteket és hívjuk segítségül a tarot- kártyát is hozzá.

A tarot-kártya lehetőséget ad arra is, hogy megvizsgáld egy helyzet időbeliségét. Tehát meddig kell még adott esetben várnod valamire, sőt még azt is jelzi, hogy miért is van erre a várakozásra szükséged. Most bemutatok ezekből a lapokból néhányat.

Amikor minden lelassul - Remete
Ez egy igen kemény és szigorú helyzet, mivel nem enged továbblépni csak a belső változás után. Amíg tehát önmagaddal tisztába nem kerülsz, nem találsz rá a valódi önmagadra, addig nem tudsz tovább lépni.

Amikor megrekedtnek érzed magad - Akasztott
Ez a helyzet egy igazi megrekedés, ahol sokáig el lehet időzni. Itt a szemléletváltás, a gondolatok, nézőpontok változtatása segíti a megoldást.

Beérés - Érme 7
Ez talán a legkellemesebb várakozás, hiszen itt már mindent megtettél. Igaz az eredmény még nem látható, viszont biztosan beérik, így nagyon is érdemes várni. Az egyetlen amivel elronthatod, ha még valamit teszel érte.

Kétségek fogságában - Kard 2
Ez az emésztő kételyek birodalma. Mivel itt az értelem az út, így semmi energiád nem maradt a cselekvésre. Tehát muszáj várnod, mert bármennyire is szeretnél dönteni, még nem vagy képes rá (legalábbis amíg el nem engeded az állandó döntéskényszert).

A Halogatás mocsarában - Kard 4
A képen is látszik, hogy itt a szereplő nem tud továbblépni. Itt a várakozás azért szükséges, mert a gondolataid túl gyorsak és szétszórtak. Tehát a belső csend, az elme nyugalma után tudsz csak továbblépni. Néha persze a körülményekre kell várnod és azért késleltetnek itt.

A bűntudat fogságában - Kard 8
Itt megint a sok gondolat és főleg az önemésztő bűntudat, amely elzárja a cselekvésed útját. Vizsgáld meg ezek valódi okait és engedd el vagy oldd fel ezeket. Ennek hatására a külső nyomás is enyhülni fog és végre meglátod a továbblépés útját.

A sérelmek tavában - Kehely 4
Itt az érzelmeké a főszerep és egy csalódás az ami elveszi az erődet. Egy elvárásod nem teljesült, talán kisebb konfliktus is kialakult a párkapcsolatodban. Tehát várd meg, amíg az érzelmeid elsimulnak, amíg nyugodtan át nem tudod látni a helyzetet.

A Biztonság félelmébe ragadva - Érme 4
Mint minden négyes lap, ez is a stabilitásról szól, ami ha megreked, akkor merevvé válik. Talán ez a helyzet az, ahol ez a legmarkánsabban megnyilvánul. Hiszen amikor van anyagi bőséged, akkor persze elkezdheted félteni is és így szűkmarkúvá válhatsz. Ilyenkor az energia megreked és te félni kezdesz a kockázattól, és már benne is ragadtál egy helyzetben, ahonnan látszólag nincs kiút.

 

 

Hozzászólások

Szeretném megkérdezni, hogy a fent látható kártyalapot melyik tarot-kártyához tartoznak.

Köszönettel:
Marcsi

Hargitai Andi képe

Kedves Marcsi!

Ez a kártyalap az Initiatory Golden Dawn tarot kártyából van.

http://bigbandi.hu/Initiatory-Golden-Dawn-Tarot, itt elméletileg lehet is kapni.

 

Hargitai Andi

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.