Megbocsátás gyakorlat

Itt a Karácsony és az év vége. Arra gondoltam, hogy én is kitalálok valami szépet ez alkalomból, méghozzá a kártyák segítségével. Így most megosztok veled egy gyakorlatot, amely segít elűzni a benned lévő haragot és megélni a megbocsátás csodálatos élményét. Ehhez igénybe fogjuk venni a tarot-kártyát és a ho` oponopono terápiát amely egy ősi hawaii-i gyógymód.

Akkor most vedd elő a tarot-kártyádat, ülj le kényelmesen egy csendes helyen és Te magad is csöndesedj el kicsit. Ez egy fontos pillanat és komoly lehetőség. Gondold végig honnan van benned feszültség, van-e benned neheztelés valaki vagy valami iránt.

Húzz egy lapot!

Ez a kártyalap megmutatja, hogy melyik életterületen, milyen helyzetben tudod most a megbocsátást gyakorolni. Gondold végig, hogy mit is jelent ez a lap pontosan, ha pedig van egy kis időd most, akkor csináld végig a következő gyakorlatot, ha pedig most nincs, akkor este fürdéskor vagy lefekvés előtt csináld végig.

Gyakorlat:

Nézd meg jól a képet, mi jut eszedbe? Ez a lap egy elhanyagolt részed, amelyik most megbocsátásra vár. Képzeld el, hogy ott áll veled szemben. Milyen a formája, színe, milyen magas, mond esetleg valamit?

Közben mond a következő szavakat:

sajnálom - bocsáss meg - szeretlek - köszönöm

Mindezt el kell ismételned, ha lehet hangosan és lassan legalább 21-szer. Közben figyeld, hogy mi változik benned és ebben a megszemélyesített részedben. Érezd ahogy csökken benned a feszültség. Talán ez az alak is máshogy viselkedik, mást mond esetleg. Érzed ahogyan eggyé olvadtok, talán még a könnyed is kicsordul, ha így lesz hagyd csak, ne állj ellent. Addig jó végezni ezt a gyakorlatot ameddig a szeretet érzése áradni kezd benned, ezután biztosan remekül fogsz aludni.

Például:

Kijön a Kehely 8-as lapja. Ez egy fájdalmas búcsúról szól, amikor egy megszokott környezetet, érzelmi helyzetet kell magad mögött hagynod. Változás amelyre vágysz, de nagyon félsz is tőle. A megszemélyesített részed tehát, ezt a félelemet, bizonytalanságot tükrözi. A gyakorlat ebben az esetben segíteni fog elfogadni a változás szükségességét, és megbocsátani magadnak, amiért nem vagy elég magabiztos ebben a helyzetben.

 

Ho 'oponopono dal, melynek segítségével megélheted a szeretet állapotát. Ez a gyakorlat segít abban, hogy az év végét nyugodtabban, békésebben fogadd és kevesebb feszültséget vigyél át a következő esztendőbe...

Sikerült elérned az általános szeretetet érzését?

Várom válaszod...

Hozzászólások

Drága Andi!
Sokat segített ez a gyakorlat. Nem is vettem elő a kártyát, csak a lelkemet nyitottam ki. Tudtam,hogy van bennem harag és több embernek, köztük önmagamnak is meg kell bocsátanom.
El kezdtem mondogatni a négy szót hangosan és eszembe jutott a lányom. Haragszom rá, mert elköltözött néhány évvel ezelőtt. Tudom, hogy ezért nem Ő a hibás, és valahol azt is tudtam, hogy ez az élet rendje, mégis nagyon vegyes érzelmek dúlnak bennem iránta. Olyan szinten, hogy fel sem akarom hívni még telefonon sem. És most letisztult minden. Őrá haragszom azért a fájdalomért, ami még mindig bennem él az elköltözése miatt.
Nem akarok sírni, de jönnek a könnyek. Többször meg fogom csinálni ezt a gyakorlatot és hiszem, hogy segíteni fog. Hiszen így mindketten szenvedünk. Nagyon köszönöm, hogy megosztottad ezt a gyakorlatot és azt is, hogy kiírhattam magamból ezt az évek óta tartó érzést.
Nem tudom, mikor leszek újra net közelben, sokat gondolok rád.
Edit

Hargitai Andi képe

Drága Edit!

Nagyon köszönöm a visszajelzésed. Örülök, hogy segített, csodáltaos!

Én is nagyon sok mindenre használtam már, és ezért is ajánlom jó szívvel.

Minden jót neked, és sok mosolyt a jövőben!

 

Szívből jövő jókívánságokkal:

 

Hargitai Andi

Drága Andi!

Köszönöm szépen a jókívánságaid, melyeket igyekszem is megfogadni!
Többet fogok mosolyogni, mert azt mostanában ritkán teszem. Ezen érdemes is elgondolkodnom! Hiszen a mosolyra nem csak magamnak, másoknak is szüksége van.
Mindig tanulok tőled, amit nagyon köszönök!

Sok szeretettel: Edit

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.