Miben segítenek neked a kártya képei?

A kártyák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, nem is véletlenül. Hiszen gondold csak végig, ki ne szeretne, ha csak játékból is, de kártyát húzni. Amikor stresszoldásra jönnek hozzám, akkor is szoktunk "kártyázni".

Van amikor a tarot, van amikor az angyalkártya, és van amikor az OH-kártya kerül elő ilyenkor. Ezek a képek pedig rögtön elindítanak valami, mert aki kihúzza bizony ott helyben összerakja magában a problémát, szinte egy keretbe foglalva látja ugyanis meg a képeken.

Agyunk kép-zelet és kép-zettársítások alapján gondolkodik. Épp ezért olyan hatékonyan működő eszköz a kártya. Lapjai ugyanis megmutatják a fejedben levő gondolatokat képekben. A képek alapján pedig azt is meg tudod így, hogy milyen érzelmek vannak benned tudat alatt az adott témával kapcsolatosan.

Természetesen nem állunk

meg azonban a problémánál, hiszen azt amúgy is tudod. Úgy haladunk tovább, ahogyan Dorothy a „sárga úton” wink, a megoldások útján. Tudatalattid ugyanis pontosan tisztában van a megoldással, sőt még jeleket is küld a számodra hozzá. Más kérdés persze, hogy ezeket észreveszed-e. Jel lehet például egy állandóan ismétlődő élethelyzet, egy betegség, egy régóta fennálló szorongás, stb. A kártya megmutatja mi minden van benne például egy szorongásban, és azt is, hogy milyen út vezet onnan a fény felé.

Például:

Szeretnél már egy stabil érzelmeken alapuló párkapcsolatot, de eddig kevéssé sikerült?

Vedd elő a tarot vagy angyalkártyád, és nézd meg, hogy mi minden van benned ezzel a témával kapcsolatosan.

Húzz 3 lapot miközben a párkapcsolatra gondolsz. Ez a három lap megmutatja mi milyen érzések, gondolatok vanak benned a párkapcsolat területén.

Kijött lapok a példához:

Uralkodónő, Kehely király, Bot 7

Próbáld meg csak úgy nézni, mintha egy újság képet néznél, csak a felmerülő gondolatokra és képekre gondolj. Nézd meg mit jelent számodra a kártyán szereplő ember helyzete, környezete, testtartása, cselekvése.

Nézzük mi jöhet ki a három képre külön külön:

Uralkodónő: Egy királynőt láthatunk, ahogy egy kényelmes trónszéken ül. Kezében a jogar, és magabiztosnak, elégedettnek látszik. Körülötte a virágok ontják illatukat és búzatábla sárgállik a lábainál. Erről eszembe jut, hogy igen valóban jól érzem magam a párkapcsolatban, és úgy látom eredményes növekedést hoz számomra, akár a búzatábla a nyári éréskor. Jó illat, kék ég, és még a szél sem igen jár a környéken. Ez nyugalmat és harmóniát sugároz.
Összességében komfortosan, kényelmesen élek, tehát van pozitív képem arról, hogy vagyok én a párkapcsolatban.

Kehely király: Itt a férfi is, méghozzá, egy érzelmes ember, aki nyújtogatja nekem a poharát. Hát ha már ennyire oda akarja adni, akkor én el is veszem tőle. Pont erre van szükségem, egy férfira aki megbízható, kimutatja az érzelmeit és van benne késztetés az odaadásra. Szerencsére , hogy a tudatalattiban is ilyen férfi képem van, mert ez pont egyezik azzal akit elképzeltem. Igaz nem az a beszédes fajta, mint a Kard király, de biztos le lehet ülni vele egy folyóparton és nézni a lemenő napot, és nem fog megszólni, ha elsírom magam egy romantikus filmen. Talán a határozottsága lehet még probléma, de végül is én amúgy is szeretek határozottan fellépni.

Bot 7: Hát itt nagy verekedés van, de nem is értem, most ki támad itt kire. Mintha lennének ellenségek körülöttem vagy esetleg ezek bennem vannak? Eszembe jut, hogy mennyi hang szólal meg bennem, amikor megismerkedek valakivel. Jönnek a félelem hangok, akik ott fecsegnek, hogy -

  • úgysem fog sikerülni
  • meglátod ő is lelép majd
  • jobb ha óvatos vagy , tudod nem szabad csak úgy megbízni egy idegenbe, stb.

Igen tényleg ezek megszoktak jelenni bennem. Sőt anyám hangja is, aki mindig mondta, hogy inkább szeressen a másik téged jobban, te csak legyél rejtélyes. Hú, ahogy így belegondolok eszembe jutnak a barátnőim is. Ők is mindig mondják, hogy a férfiak hányszor átvágják őket.  
Húú, mennyi hang van itt bennem és mindegyik engem támad. Szóval ez az akkor, ami akadályoz abban, hogy királynő lehessek egy kapcsolatban?
Ahogy látom felemelt bottal küzd a többi ember ellen. Akkor ezek szerint nekem is cselekednem kell, és megfékezni őket, legalábbis magamban.

 

Következtetés:

Ez a három lap vajon mit üzenhet számodra?
Van egy remek képed önmagadról, egy olyan kép, amely vonzhatja a másik nem képviselőjét. Van egy képed az álomférfiról, akinek vannak jó tulajdonságai, és mint minden embernek gyengeségei is. Itt most az érzelmi biztonság azonban megkapható, hiszen tudatalatt van képed hozzá. Az utolsó lap pedig felhívja a figyelmedet arra, hogy lehetnek külső vagy belső fenyegetések, amelyeknek ellen kell állnod. Ez alapján, ha ezt leküzdöd, akkor minden esélyed megvan egy boldog párkapcsolathoz.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.