Miért nem kapok annyit, amennyit adok?

Ez egy olyan kérdés, amelyet sokszor hallok azoktól, akik eljönnek hozzám stresszoldásra vagy kártya elemzésre.
Vajon miért történik ez meg?
– és miért pont ővele?

Ez sok kapcsolatban okozhat igen komoly gondokat, ezért érdemes egy picit mélyebben belenézni. Nézzük miért is történik ez meg.

Ennek több oka is lehet:

1. Fáradt vagy!

Ilyenkor a legszívesebben bebújnál egy takaró alá, elzárkóznál mindentől és mindenkitől. Ezért is van az, hogy ez a fajta zárkózottság nem vonzza kívülről az ajándékokat, hiszen ilyenkor minden energiád befelé vezet, és ha lenne kívül szép és jó dolog, azt nem vennéd igazán észre.

2. Állandó adásban vagy!

Ez azt jelenti, hogy mindenkinek segíteni akarsz és ezzel egy állandó kiáradó energiában vagy. Mintha folyamatosan lobognál, és ahogy a tűzbe sem tudsz belenyúlni, úgy ebbe az intenzív energiába sem tud senki beleadni, legfeljebb olyat, amely még jobban szítja a tűzet. Ilyenkor ugyanis csak erre vagy nyitott. Persze fogalmazhatnám úgyis, hogy ilyenkor nem tudsz elfogadni, mert te ADNI AKARSZ!
Amikor kapsz valamit, akkor egy megnyíló energiában vagy benne, és csak úgy vonzod ezeket a lehetőségeket, a segítséget és a szeretetet. Mintha egy nagy ajtó nyílna ki ilyenkor benned. Bárki és bármi beléphet rajta.

3. Bűntudatot van, ha valakitől kapsz valamit.

Ez a kapás lehet akár figyelem, ajándék vagy szeretet. Ilyenkor olyan kevésnek és értéktelennek érzed magad, hogy talán meg sem érdemled ezt. Ezért nem is akarod elfogadni, hiszen belül úgy gondolod, hogy ezt te nem érdemled meg.

4. Félelem lesz úrrá rajtad, hogy lekötelezett leszel.

Ezt főleg szívességeknél szoktuk érezni, de van aki egy egyszerű dicsérettől is rosszul van. Ilyenkor azt hiszed a másik azért ad, hogy majd kapjon tőled még többet. Ennek oka persze régi érzelmi mintákban gyökerezik, és bizony nehéz elhinni, hogy nem mindenki egyforma, ha közben belül mindenkit egyformának ítélsz meg.
Ilyenkor érdemes a régi sérelmeket, érzelmi mintákat feloldani. Ezután az oldás után már új, friss szemmel nézhetsz bárkire, hiszen nem mindenki azért született meg, hogy téged bántson.

Hogyan tudod megszüntetni ezt a hiány állapotot, hogy végre érezhesd, hogy te is kapsz valamit?
Hívjuk segítségül az Angyalkártyát, hiszen az angyalok mindig segítenek.

Húzz két lapot  a következő kérdéssel:

- Mi az, ami most segíthet abban, hogy az adás és kapás egyensúlyban legyen az életemben?
Ezután értelmezd a saját életedre vonatkozóan.

Példa:

Én is megcsináltam ezt a kirakást, mert kíváncsi voltam mi az ami segíthet. terapeutaként ugyanis én is sokszor érzem a kapás hiányát, hiszen állandóan segíteni akarok mindenkinek.A mágikus sellők és delfinek kártyából húztam.

1. lap: Isteni mágia

Olyan energia munkálkodik az életemen, amely különleges helyzeteket, lehetőségeket vonz. Mondhatni csodák történhetnek velem. Itt sok tennivalóm nincs, inkább csak egy fajta nyitottság a csodára, egy pozitív elvárás.
A háttérben nyilván olyan erők tevékenykednek, amelyeket nem látok, de attól még jelen vannak.

2. lap: Várakozás

Hát ezt értelmezhetem az előző lap folytatásaként, hiszen ott éppen egy várakozásról írtam. Ez mellett azért a türelem egy fontos momentuma a lapnak. Tehát a türelem gyakorlása kifejezetten segít abban, hogy több mindent megkaphassak az élettől, mint amennyit most észreveszek.  Amikor türelmesek vagyunk, akkor egy belső nyugalom van bennünk, ami valóban kinyitja azt a bizonyos ajtót mások felé.

Csináld meg te is ezt a két lapos húzást bármelyik kártyából, amelyik megvan neked.  

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.