Miért nem tudom lezárni?

Sokszor hallom ezt a kérdést, általában párkapcsolati konfliktusok kapcsán. Egy kapcsolatnak vége van, de valami mégis hiányzik ilyenkor a nőknek. A férfiak ezt magukban elintézik, de mi nők, ezt nem tudjuk ilyen „könnyedén” venni. Bocsánat a férfi olvasóktól, tudom, ti sem veszitek könnyedén, csak kifelé nem mutatjátok.

Tehát hölgytársaim:

Miért is megy nehezen a lezárás? 
Mi is hiányzik ehhez valójában?

A tarot-kártyában benne van a segítség, hiszen a befejezés többféle aspektusát is felvonultatja. Nézzük meg együtt, melyek ezek.

Az első a 21. lap, a Világ.

Ha ismered Osho nagyszerű kártyáját, akkor ott a Befejezés néven találod meg. Ez igen kifejező és én most ez alapján haladok tovább. A  képen egy puzzle darabokból álló Buddha fej van ábrázolva. Az utolsó darabot rakja ki épp egy kéz.

Ami érdekes, hogy ez a darab a harmadik szem, tehát a homlok közepére illeszti. Ez nagyon lényeges pont. Ez a terület a tisztánlátásról szól és nem véletlenül kerül ide az utolsó darab. Hiszen amikor valami véget ér, akkor tudunk csak tényleg eljutni
a tisztánlátáshoz (legalábbis általában, amíg nem vagyunk elég magas tudati szinten), amikor vége van és sikerül az érzelmeinknek lecsillapodni.
Amikor valami befejeződik, eljutsz abba a végső állapotba, amikor az egész történet eredményeit összefoglalod. Ezt fejezi ki a Világ lapja. A Rider tarot-kártyáján a négy elem megjelenése és ezek egyensúlya mutatja befejezést. A helyzet sikerét pedig a babérkoszorúval ölelt hölgyalak szimbolizálja. Tehát ez a befejezés, lezárás amihez a beérés által jutsz el. Éppen ezért találod meg az egyensúlyodat, a tisztánlátásodat, a nyugvópontodat és helyedet a nagyvilágban.

Sajnos ez a fajta befejezés nagyon ritka a mindennapokban. Miért? Mert általában nem vesszük észre és sok kapcsolatot, munkahelyet túlhordunk. Akkor pedig már elindul egy felbomló folyamat. 

Ez a tarot-kártyában a Halál lapja, a Jicsing-ben pedig a 49. Ko jele, a Megújulás lapja.

A Motherpeace tarot-kártyáján a Halál lapja nagyon hasonlóan van ábrázolva a Jicsing jellel. A halál lapján itt egy fa között egy kígyó tekeredik át. Már elkezdte a vedlést, de még  félig  történt csak meg a változás. A kígyó által közrefogott helyen pedig egy csontváz látható.
A változást mutatja még az éppen aláhulló falevél és a fa alatt a lehullott levelek amelyek mind az őszt szimbolizálják. Ez tehát a változás, amikor az új már lassan előtör, a régi viszont még megvan, bár már nem működik megfelelően. Már lejárt az ideje, csak nem vetted észre.

A 49. Jicsing jel a Forradalomról szól, ami hasonlóan egy tarthatatlan helyzet.
„A kígyó megszabadul a bőrétől. Átgondoltság, nyugalom, hit, és Látó, tiszta szem szükséges hozzá”-mondja a jóskönyv. Minden újjászüli magát, ez egy természetes folyamat. Nem könnyű feladat, a Kardok hatos lapja is jól szemlélteti (amelyről már többször írtam), ami egy csónakot ábrázol. Az egyik partról elindult, de még nem ért a másik oldalra. Ilyenkor nem sok mindent vihetsz át a túlpartra, az új életedbe. Igaz, nem is nagyon lesz rá szükséged, amit persze ilyenkor még nem tudsz elképzelni.

Van egy sokkal nehezebb helyzet ennél, amit a a Kard 10-es lapja mutat meg.
A Rider tarot-kártyáján egy ember fekszik a homokban és a hátából áll ki 10 kard. Tehát egy erőszakos halált látsz itt. Olyan helyzet ez, amikor a túlhordás már felfokozott, már a külső jelek halmozottan óva intenek a helyzet további folytatásától. A kapcsolat megfeneklett, vagy már a munkád olyan mértékben viszi az energiádat, hogy csak szinte hálni jár beléd a lélek. Ilyenkor egy erőszakos vég éppen megfelelő lehet a számodra, bármilyen nehéz is ezt megtenned. Ilyenkor nehéz bármit is tisztán látni, mert nincs még meg a jövőképed. Nagy eséllyel ilyenkor már az áldozatszerepig is eljutottál és bizony nem látsz mást, csak a sötétséget. Sajnos, van amikor erre szükség van.

Van azonban olyan is, amikor elbocsájtanak a munkahelyedről és nem érted mi történt. Ez is erőszakos lezárás, bár nem te voltál a kezdeményező. Ilyenkor is hasonló érzelmi állapotban vagy, csak mellé társul a meg nem értés is. Ilyenkor új lehetőségeket kell keresned, mert a fejlődésed más lehetőségeket, más munkát kíván meg.

Talán te is ismersz olyan embereket, akik egy ilyen helyzet után sokkal többet kihoztak magukból. Talán te is voltál hasonló helyzetben? Az összes erődre, szellemi tartalékodra, és kreativitásodra szükség van ehhez. Legfőképpen azonban a hitedre. Ez az amit valójában megtanulsz egy ilyen rendkívül nehéz helyzetben.

Az Osho kártya képi világa csodálatosan fejezi ezt ki a Felhők 10-es lapján.
Egy teve hátából egy oroszlán és abból egy fiú emelkedik ki. A lap neve az Újjászületés. Ez a tudat fejlődéséről szól. A teve álmos lassú, önelégült állapota mögött ott van a másoknak való megfelelés vágya. Ebből azonban a nem szó megtanulásával eljutsz az oroszlánig, aki elég erős ahhoz, hogy a saját útján járjon. Magad mögött hagyva a tömeget, a saját igazságodat keresed. Ez azonban nem a végső állapot, hiszen ebből születhet meg a gyermek, a fiú, aki se nem beletörődő, se nem lázadó. Ártatlan és spontán, aki a saját belső természete szerint él. Ezek a tudat fejlődésének állomásai, amelyhez néha egy komolyabb válságra vagy egy erőszakos végre van szükséged.

Mi is tanulság mindebből?

Tehát miért nehéz a lezárás?

  • Mert egyszerűen, nem akarod lezárni
  • Mert nem látsz tisztán
  • Mert nem vagy a középpontodban és ezért nincs egyensúlyod
  • Mert nehezen viseled a veszteséget, nem tudsz elengedni
  • Mert nem látod az új perspektívát
  • Mert nem érett be még a helyzet a befejezéshez
  • Mert nem érted, miért kell lezárni, nem vetted észre, hogy valami már régen hiányzott belőle

Persze több kártyát is megvizsgálhatnék, hiszen ide tartozna még a Torony lapja, az Érme 2, vagy a Kelyhek 8-as is, amelyek szintén a változás lapjai. Azonban most csak néhány lapot emeltem ki, amelyekről eddig keveset szóltam. Remélem sikerül más nézőpontokat, kapaszkodókat is megcsillantanom előtted.

 

Hozzászólások

Szia Andi ezt a témát igazán jó, hogy itt boncolgattad. ( Milyen jó lett volna ezt annak idején tudnom nekem is a munka helyemnél. Köszönöm. Tisztelettel: Ica

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.