Milyen eredményt hoz?

A tarot-kártyát elsődlegesen jóslásra használjuk, (bár nagyon sok felhasználási módja van, például tiszta képet kaphatsz önmagadról) éppen ezért nagyon fontos, hogy tisztában légy azzal, hogy egy-egy lap milyen eredményt jelezhet a számodra.

Vannak ugyanis kétértelmű lapok, sőt olyan „negatív lapok” is amelyek jó eredményt hozhatnak.

Nézzünk most néhány példát, és lap-párt  amelyeket általában nehezen olvasnak össze a kezdő tarot kártyavetők.

Kezdjük rögtön a változást jelző lapokkal, hiszen azok a legmarkánsabbak és a legtöbb nehézséggel is ők kecsegtetnek.

Mágus

Egy új kezdetet jelez, amikor alapjaitól kell felépítened valamit. Ilyenkor nagyon fontos a tervezés, méghozzá hosszú távra.
Párkapcsolati kérdésben egy új partner jöttét jelzi.
Ha mellette egy passzív lap áll, mint a Főpapnő vagy az Igazság, akkor arra utal, hogy nehezebb lesz az elindulás. Talán éppen azért, mert nem mindent sikerült lezárnod a múltból.

Szerencsekerék

Ez mindig új lehetőségeket hoz eredményként. Azért azt azonban jegyezd meg, hogy bizony bátorság kell ahhoz, hogy ezt a lehetőséget kihasználd.
Párkapcsolatban is új partner vagy olyan élethelyzet változást hoz, ahol az új partner éppen belefér az életedbe. Régi kapcsolatnál pedig mindenképpen egy pozitív változásról üzen, amihez nem kell semmit tenned, mert magától bekövetkezik.

Halál

Ez bizony egy nehézség végét jelzi, amikor is rengeteg energiád felszabadul. Itt azonban fontos, hogy adj időt magadnak az elengedésre, a gyászra, mert csak akkor lesz pozitív végeredmény. Ez azért lassabb változás, tehát itt ne gondold azt, hogy a jövő hét már azonnal új lehetőségekkel kopogtat az ajtódon.

Torony

Ez bizony nem a kedvenc lapok közé tartozik, pedig van jó oldala is. Eredményként egy régi korlát megszűnéséről szól. Lehet ez egy „nemszeretem” munka vagy egy megunt partner is. Mindenképpen olyan, amit már te is szívesen lezártál volna, ha épp nem a félelem tartott volna fogva.
Persze ahogy a Halál lapjánál, itt is fontos az elengedésre időt hagyni, csakhogy itt azonnal az újat is el tudod kezdeni építeni.
Kapcsolatban egy szakítást jelképez, amely nem visszafordítható (ahol már nem volt fejlődés, csak rombolás előtte).

Folytassuk a nehezebb, kétértelmű lapokkal:

Főpapnő

Eredményként lassulást hoz, megfontoltságot. Emellett hozhat még döntéshelyzetet, illetve feltárult titkokat, amelyek segíthetnek a helyes döntésben.

Igazság

Az igazság meglátását hozza, ilyenkor minden kiderül amit takargattál vagy amit más takargatott előtted. Ennek azonban a következményeivel is szembe kell majd nézned. Tehát lehetne az a mottója, hogy: ki mint vet, úgy arat.

Remete

Egy csendes időszakot hoz, amikor befelé tudsz fordulni. Fontos itt az egyedüllét, még akkor is, ha párkapcsolatban élsz. Ez ugyanis az önmagaddal való kapcsolódást célozza meg.

Ördög

Ez a lap a fizikai világ túlsúlyáról üzen. Eredményként legjobb esetben pénzügyi gyarapodást hoz, ami kötöttségekkel, kötelességekkel jár együtt. Párkapcsolatban stabil, de függő kapcsolatot eredményez, ahol sok korlátot kell elfogadnod.
Rosszabb esetben (ezt a mellette lévő lapok mutatják) utalhat függőségre, akadályokra, amelyeket nem tudsz megoldani.

Amikor eredményeket vizsgálsz, tudd hogy vannak gyorsító és lassító lapok.

- Gyorsító lap például a Világ, a Mágus vagy a Szerencsekerék stb. Ezek a nehéz helyzetekből hamarabb kilöknek, ezért a negatívabb lapokat kiegyensúlyozzák.

- Lassító lapok például a Remete, Főpapnő, Erő stb. Ezek befelé fordítanak, mert addig nem tudsz továbbmenni, amíg a  laphoz tartozó feladatokat meg nem oldod.

Részleteket olvashattál készülő könyvünkből, amely a tarot-kártya öszzeolvasásra és trükkökre helyezi a hangsúlyt.

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.