Milyen tarot kártyát vásároljak?

Ilyenkor ősszel szívesen kezdünk tanulásba, és így van ez a tarot-kártyával és az önismerettel is.

Amikor megvennéd az első kártyacsomagot már lehetnek kérdéseid. Mivel nagyon sok, és csodaszép kártya van forgalomban nehéz választani közülük. Ehhez szeretnék néhány tippet adni.

Nézzük elsőként, hogyan válassz magadnak olyan kártyát, amit könnyedén és persze szívesen is tudsz majd használni:


Tippek a vásárláshoz:

1. Olyan kártyát válassz, amelyhez találsz magyar nyelvű könyvet.

Ezzel már önállóan is tudsz majd kártyázni és nem kell azonnal tanfolyamra menned.

Ne persze, azért nagyon szívesen látlak a tarot-kártya tanfolyamomon is, csak szeretném, ha lenne egy azonnali sikerélményed is. Az a kártya ugyanis amelyikhez nincs magyar nyelvű szöveg, már feltehetőleg nehezebb szimbólumokkal és képi világgal dolgozik. Magyar nyelvű leírást tartalmaznak például a: Rider, Arany tarot, Álmok tarot, Álmodó naplója, stb.

2. Olyan kártyát válassz, amelynek tetszenek a lapjai.

Talán ezt kellett volna elsőnek írnom. A tapasztalat azt mutatja, hogy amelyik kártya tetszik, azt könnyebben tudod használni. Szinte beszélni fognak a lapjai. Én is sok egyéni tanítványt vállalok, és látom, hogy amint megvan a kedvenc paklija, szinte megtáltosodik és azonnal tudja a lapokat értelmezni. Ez még akkor is igaz lesz, ha esetleg nem volt hozzá magyar nyelvű szöveg. Persze azért ehhez kellett tanulás, és jó néhány óra idő is, mert hát azért valljuk be kevesen születünk zseninek.

3. Nézd meg a neten előtte a kártya lapjait

Ma már szinte minden pakliból találsz fenn lapokat, sőt sokhoz videót is. Ha ebbe belenézel, akkor a vásárlás előtt már tudni fogod, hogy melyik tetszik. Magyar nyelvű oldal is van ilyen: dudus.hu néven. Emellett azonban a Google is remek erre, csak a képeket kérd be, és már ki is nyílik előtted a világ. Sok kártyát találsz például a soter klub weboldalán, illetve a replika shop oldalán is (43 darabot), illetve a bigbandi.hu weboldalon. Ők vidékre is szállítanak egységes posta költséggel az egész országon belül.
Én jártam úgy, hogy tetszett jó néhány lapja a kártyának, aztán a nagyobb része meg nem. Sajnos a boltokban nincsenek kicsomagolva, így jobb előre tájékozódni.

Ha itt nem találod a kiszemelt kártyádat, akkor az amazon.com weboldalán szinte minden megvásárolható.

4.  Vegyél egyszerűbbet

Erre tökéletes a Rider tarot-kártya is, amelynek most már több változata is forgalomban van. Van Rider Waite tarot, Radiant tarot, After tarot, Látnok tarot. Ezek mindegyike ugyanaz a kép, csak szebb illetve egy speciális kiadásban. Például a Látnok tarot hátulról mutatja a jelenetet, ezért a negatív jelentések jól láthatóak benne. Az After tarot pedig a jelenet következő képét mutatja be. Én azért szeretek ezekből tanítani (egyszerre 3 félét), mert nagyon egyszerűek a szimbólumai és így könnyedén érthetőek a képei. 

Ilyen egyszerű még az Arany tarot vagy az Álom tarot. Mind a kettő szép és könnyen értelmezhető. Nem érdemes sárkányos, tündéres vagy egyéb misztikus tarot-kártyával kezdeni, mert az bizony nehéz, ha nincs benne gyakorlatod.

 

Ha szeretnél még segítséget a tarot-kártya tanuláshoz, illetve jósláshoz, akkor várlak egyéni vagy csoportos tanfolyamon.

Sok örömet kívánok a tarot-kártyához!

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.