Menjek vagy maradjak a gödörben?

A Húsvét a kereszténységben a Feltámadás ünnepe, amely ilyenkor mintha könnyebben menne. Itt a tavasz, a nap is süt, még ha épp nem is látjuk. A természet készülődik, ruhát vált és előrelép a nyár felé.

Miért ne tehetnéd ezt meg te is?
De hogyan? -kérdezheted ez magadban.

A tarot-kártya csomagban az Ítélet lapja szól erről a témáról, ahol egy koporsóból másznak elő az emberek. Nosza rajta, mássz ki te is velem együtt a gödörből. Figyeld meg, hogy nem csak egy szereplője van a képnek, és ez azt is üzeni számodra, hogy itt bizony nem magányos útról van szó.

Na de ki tud neked segíteni és miért is tenné ezt meg?

Hát itt vagyok most én és itt vagy te is. Na jó ez még nem tömeg, de az első lépésre elég lehet.
Szóval hogyan csináljuk ezt meg?

Elmondom, leírom, megcsinálom.

 

A gödörben ücsörögve nyilván nem érzed magad túl jól, sőt lehetnek kifejezetten nyomasztó gondolataid is.

Mi lenne, ha most nem a gödröt változtatnák meg először, hanem a gondolataidat?
Tudod az, hogy mit gondolsz egy helyzetről, egyedül rajtad múlik. Mi lenne, ha ezt a gödröt most egy pihenőhelynek fognád fel. Itt és most tudsz magadra figyelni, ebben nem zavar most éppen senki. Nézzük csak, mi jó van még ebben a gödörben? Nem lát senki, nem kell teljesítened stb. Csak néhány példát írtam, a lényege, hogy keresd azt, amelytől jó ez a helyzet.
Tudom ez nem könnyű, de hidd el menni fog. Nap mint nap dolgozom a stresszoldás során emberekkel, akik egy-egy kártyalapot húzva rögtön a rosszat mondják ki, amint ránéznek a képre. Azután megkérdem, hogy ha ez egy megoldás lap, akkor mi is a jó ebben?
Érdekes módon ilyenkor több válasz is felmerül a „semmiből”. Na vajon miért, mit gondolsz?
Igen eltaláltad, azért mert arra fókuszál.

Haladjunk most tovább, még itt a gödörben ülve.

Mi az, amit szeretnél? Most már láthatod, hogy a gondolataidat, sőt az érzéseidet is át tudod keretezni egy új szemszögbe. Tehát, mi az, amit szeretnél? Például akár ki is mászhatnál a gödörből ugye? Tudom, most jön az, hogy már ezerszer próbáltam, de nem megy. Elhiszem, természetesen. Amikor próbáltad, akkor milyen gondolatok voltak többségében a fejedben? Félelem, kétely, a kudarc képei, a körülmények hibáztatása?
Mit gondolsz ez mennyi erőt ad számodra?

Ha nem ezekre gondolsz, akkor lehet, hogy sikeresebb leszel? Tegyük fel, hogy maradsz a jó érzést adó gondolatoknál, vagy a célnál ahova el szeretnél jutni, vagy akár egy múltbeli kellemes emléket is választhatsz most. megvan? Mos nézz fel a gödörből, nézz körül, hogy mennyiben változik a gödröd, ha a gondolataid egy szép emléknél vagy célnál elidőznek. Próbáld ki, most!

Ha már itt vagy az internet hálójában, akkor akár egy klassz zenét is meghallgathatsz, ugyanis a zene érzelmileg azonnal áthangol. Kezdd mondjuk Pharell Williams: Happy című dalával.

Na hogy érzed magad? Jobb egy kicsit?

Nézzük mi tehetsz, hogy még jobban érezd magad?

Mindent, amit eddig nem tettél meg. A tarot-kártya csomagjának első lapja a Bolond, amely egy izgalmas kalandra hív téged. Ő a mesék vándorlegénye, (itt most egy kiváncsi boszrokány képében jelent meg) aki arra buzdít, hogy legyél nyitott, bátor és legelőször is kíváncsi a világra. Mit gondolsz, ha a kíváncsiság vezet, akkor mi minden tárulhat fel a szemed előtt? Ugyanaz, ami eddig vagy kicsit más lehet?

Bevallom azért is imádom a tarot-kártyát, mert nincs olyan helyzet, amelynek a megoldása ne lenne benne. Mindig van egy tevékenység, egy erőforrás vagy egy segítő a lapokon, aki előre mozdít. Az Ítélet lapján a csoport ereje és az angyal, aki harsonázik. Erről is jutott eszembe a zene, ami segíthet. A csoportról pedig a közösség ereje. A kitárt karok a nyitottságot, a reményt fejezik ki. Ha ezeket használod, akkor te is előreléphetsz.

Próbáld ki, mit veszíthetsz?

 

Kívánok csodálatos, mosolygós húvétolást neked! Ha pedig szeretnél az örömre hangolódni, és egy kicsit kártyázni, akkor várlak május 13-án az Örömnap workshopomra, ahol megtisztítjuk majd az eldugult örömcsatornáidat.

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.