Néhány szó a kard lapokról

Ebben a videóban a kard lapokról fogok néhány gondolatot megosztani veled. Ezek a lapok az Álmok tarot-ja csomagból kerültek az asztalra. A kard lapok a levegő elemhez tartoznak és mint ilyenek a gondolatainkról és a harcainkról szólnak. Természetesen a gondolkodás mellett még a kommunikáció lapjai is,

hiszen amit gondolsz azt valamilyen módon kommunikálod is. Tehát ezek a lapok nem csak a gondolatainkról és küzdelmeinkről szólnak, amelyeket jól meg is mutatnak, hanem arra is gondolj, ha kard lap jön ki egy vetésben, hogy miképpen gondolkodsz az adott témával kapcsolatban. Mennyire vagy pesszimista vagy optimista azzal kapcsolatban illetve hogyan kommunikálsz amikor egy adott helyzetben vagy.

Például, ha jobban megnézzük a Kard hármas lapot, akkor ezen az ábrázoláson a hölgy egyik oldalán fény van a másik oldalán sötét. Ez eleve kettősséget mutat, tehát ebben a helyzetben nem látsz teljesen tisztán, felemásan látod a dolgokat. A lehulló kardok azt a külső fenyegetést jelképezik, amely éppen a szíve felé irányul, amelyet a hölgy el is takar. Itt egyértelműen valamilyen szív fájdalomról van szó. Tehát amikor ebben az állapotban vagy, akkor nagyon sok szívfájdalom van benned és képletesen véded is a szívedet. A képen látható, hogy a hölgy könnyezik, tehát nagy szomorúság is megjelenhet ekkor. Nyilván ilyenkor a kommunikációd is korlátozott lesz, hiszen gondold csak végig, hogy amikor fáj valamije vagy érzelmileg van összetörve, akkor jobbára csak panaszkodik, sajnáltatja magát az ember. Ebben az állapotban nincs szó nyitottságról.

Az két leg pozitívabb lap ezek közül a Kard apród és a Kard király lapja. Ők az udvari lapokhoz tartoznak.

A Kard apród egy induló kommunikációt mutat, amikor elkezdünk beszélgetni. Például egy párkapcsolatban mutathat őszinte beszélgetést, amikor nyíltan és egyenesen beszéltek egymással. Nagyon jó tisztázó helyzeteket mutat be.

A Kard király pedig klasszikusan a tanító archetípusa, aki nagyon jó tanácsokat tud adni, nagyon jó a nézőpontja és lehet rá támaszkodni.

Aztán van több különböző állapot például a Kard kilences, amely a félelmeinkről szól és nagyon jól van ábrázolva, hogy a kinyúló ágat a szereplő úgy képzeli el, mintha az egy fenyegető kéz lenne. Valóban ebben az állapotban azt gondolod, hogy a világ egy fenyegető hely és mindent támadásnak élsz meg. Ebből az állapotból egyedül nehéz kimászni, hiszen ahogyan a víz sodorja, úgy sodródunk mi is a félelem folyójában, ezért ebben a helyzetben érdemes segítséget kérni. Természetesen a kommunikációd is teli lesz félelemmel.

A kard lapokról bővebben a Kis Arkánum tanfolyamon vagy A tarot rejtett ösvényein 2.0 ebook-ban hallhatsz, olvashatsz!

A tarot rejtett ösvényein

További videókat találhatsz a Youtube csatornánkon: Tarot-kártya a gyakorlatban

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.