Szerelmi jóslat az Arkangyalok ereje tarot-kártyából

 

Párkapcsolati jóslatból sohasem elég! -mondta Iluska és lopva Jancsira emelte csillogó szemeit. A vén banya pedig kivetette a kártyákat és így szólt. Jancsi messzire jut a világban és bátorsága, tiszta szíve, híres, megbecsült emberré teszi. Olyan lehetőséget kap az élettől, amely nem adatik meg sűrűn a szegény ember fiának. Akár királyleányt is elvehetne feleségül! Ám a szíve haza húzza és, ha te drága leányom türelmes vagy, hát János vitézként tér vissza hozzád és boldogan éltek, amíg meg nem haltok…

Eddig a mese és bár ilyen messzire nem megyek a jóslással, egy rövid szerelmi kirakást megosztok veled. Az új Arkangyalok ereje tarot-kártyát használom hozzá hiszen ez még nekem is elég új és nagyon tetszik. Doreen Virtue készítette és nagyon hasonló az angyalkártyáihoz, de a tarot szerkezeti felépítését kapta, amelytől nagyon különleges lett.

Szerelmi jóslat

A kirakás négy lapból áll.

 1. Hol áll a kapcsolat
  Ariel királynője (érme királynő, rózsaszín) azt mutatja, hogy a jelene milyen. A kép bőséget sugároz, tehát gyarapodhat és hosszú távon működhet. Hátránya lehet, hogy mivel a föld elemhez tartozik, így lassan alakul. Türelmet igényel, viszont ahogyan a mondás tartja „türelem rózsát terem”. Tehát megéri a belefektetett idő.
   
 2. A kérdező hogyan áll a kapcsolathoz
  Ariel 7 (ez is érme lap, föld elem). A képen a vándor éppen vár valamire, ez mutatja, hogy a kérdező is vár valamit a kapcsolattól. A helyzet jól alakulhat, hiszen a háttérben az angyal jól láthatóan támogatást nyújt. A kép tele van virágokkal, amely azt mutatja, hogy itt bizony növekedés várható vagy éppen ezt várjuk. Várunk egy lehetőségre, hogy elinduljunk.
   
 3. A másik fél hogyan áll a kapcsolathoz
  Mihály királya (kard király, levegő elem) egy nagyon okos, intelligens ember, aki szívesen megosztja a gondolatait, jó vele beszélgetni. Ebben a szerelmi jóslatban azt is mutatja, hogy nagyon sokat gondolkodik és éppen most próbál dönteni, hogy előre induljon vagy visszakozzon. Egy úton áll amelynek két oldalán virágok vannak mögötte pedig egy sötét alagút, mégis karba font kézzel töpreng.
   
 4. Egy üzenet a kapcsolat jövőjére
  Döntés (Nagy Arkánum, XV. Ördög lapja) nagyon jól ábrázolja az eredeti tarot-kártya mondanivalóját, hiszen rajta egy kalitka, amelynek nyitva az ajtaja és benne a madár, kinek most döntenie kell. Az angyal hozza a kalitkát, talán az ajtaját is ő nyitotta ki. A madár társai már repülnek, tehát szabadok lettek. A kérdezőnek is meg kell szabadulnia a korlátoktól, észre kell vennie, hogy a kalitka ajtaja nyitva van és fel kell vállalnia a szabadság felelősségét.

A jóslat lényege talán az, hogy kellő türelemmel ebből a kapcsolatból nagyon jó viszony alakulhat ki, bár érdekes, hogy kehely lapok nem látszanak a vetésben. Ennek a kialakulását mindkét részről egy-egy döntés hátráltatja csak.

További szerelmi vetéseket találhatsz a „Vetések a szerelemhez” című ebook-ban, amelyben a párkapcsolat összes fázisára találhatsz vetéseket. Attól a pillanattól amikor még nincs egészen addig amikor már nincs, persze probléma feltáró és megoldó vetések is találhatók benne, hogy az „amikor már nincs” ne forduljon elő.

 

 

Új hozzászólás

Plain text

 • A HTML jelölők használata nem megengedett.
 • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
 • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.