A tarot-kártya és a párkapcsolat

Az egyik internetes magazinban olvastam erről, és eszembe jutott, hogy valóban ez egy sok embert érdeklő téma. Hisz ez az, ahol a leginkább szeretnénk tudni a jövendőt. Ez a téma, ami a leginkább bánthat a hétköznapokban és ahol a tarot-kártyát előszeretettel használjuk.

Nézzük meg együtt mi mindenre kell figyelned tehát a párkapcsolati elemzésnél ha a tarot eszközét hívod segítségül.

1. Mikor érdemes kérdezni?

Például amikor új ismeretséget kötsz és még nem tudod, hogy mit várhatsz a másiktól. Ilyenkor használhatod a három lapos kirakási módszert. Nem is tudom eléggé dícsérni a három lapos kirakásokat, pedig minden elismerést megérdemelnek. Egyszerűek, könnyen értelmezhetők és mindent megmutatnak amit csak szeretnénk. Na de ennyit most erről, nézzük tovább a vetésünket...

1. lap - Mi szól a kapcsolat mellett?
2. lap - Mi szól ellene, vagyis mi az akadály amit le kell küzdened?
3. lap - Mi az eredmény, tehát, mit várhatsz a kapcsolattól?

Ha a párkapcsolatodban problémák merülnek fel, akkor a két lapos módszert javaslom.

1. lap - A probléma, amely megmutatja, hogy mi a probléma gyökere.
2. lap - A megoldás, amely megmutatja azt amit te tehetsz, hogy a megoldás bekövetkezzen.

Döntésnél, amikor nem vagy biztos akár a saját érzelmeidben sem. Ilyenkor a négylapos döntés vetést javaslom:

1. Jelen helyzet, amely a pillanatnyi helyzetet vázolja
2. Amivel nem kell foglalkoznod, mert nem ez vezet a helyes eredményhez
3. Amit tenned kell
4. Eredmény, ide jutsz, ha meg tudod tenni a javasolt cselekvést

Nézzünk egy példát rá. A párod egyre kevesebbet jár haza közvetlenül munka után és mostanában nem is foglalkozik veled annyit mint régebben. Úgy érezheted, hogy nincs már jövőképed vele. A kérdés tehát az, hogy...

Mit tegyél ebben a helyzetben?

Akár a két, akár a négy lapos döntés vetést is használhatod. Nézzük most a két laposat.

1. lap - A probléma 
Itt kijön például a botok 9. Ez azt jelzi, hogy talán túl zárkózott vagy és így érthető, hogy a párod sem tud megközelíteni. Vizsgáld meg, hogy mi ennek az oka. Talán egy régi minta, egy félelem jött fel benned. Talán már megváltoztak az érzelmeid partnered irányába. Gondold végig ezeket.

2. lap - A megoldás 
Itt kijön például a Hold. Ez szintén a félelmekről szól. Tehát, a megoldás amit a lap is ábrázol, nézz szembe velük és belül, magadban old meg a helyzetet. Tehát, nem a párodon kell változtatnod, hanem a félelmeidet és az érzelmi hullámzásodat kell egyensúlyba hoznod.

2. Milyen a jó kérdés?

Hogyan alakul a kapcsolatom x. y-nal?
Erre a kérdésre szinte tökéletes választ ad a tarot-kártya. Pontosan levezeti, hogy milyen változásokat várhatsz a jövőben a kapcsolatban. Ezt egy kezdeti kapcsolatnál is fontos megnézni, mert sokat segíthet. Hiszen ilyenkor a legkevésbé sem látsz tisztán. Emlékszel, "rózsaszín köd". :)

Mit kell megtanulnom a kapcsolatunkból?
Azért vagy a másik emberrel, mert valamilyen dolgod, tanulnivalód van a helyzetből. Ezzel a kérdéssel megtudhatod, hogy mit kell tanulnod, hova fejlődhetsz a másik által. 

Mit tehetnék, hogy a vágyott partner engem válasszon? 
Ezt a kérdést azért is jó így megnézned, mert ezzel rögtön tehetsz valamit és a felelősséget is felvállalod érte. Itt megnézheted a gátló tényezőket és a te cselekvési lehetőségeidet egyaránt.

Mit tegyek hogy legyen párkapcsolatom? 
Ezzel végre te is tehetsz valamit és nem kell kiszolgáltatottan várnod a királyfidra. Segíthet még a benned lévő gátakat is oldani, ha az akadályokra is rákérdezel a megoldások mellett.

3. Milyenek a rossz kérdések? 

Azok a rossz kérdések, amik egyértelmű igen és nem választ tartalmaznak, illetve nem tőled függ a megoldása. Nézzünk erre is példát.  

Mindig szeretni fog a másik?
Ez nem tudható előre, hiszen még te sem tudod, hogy mindig szeretni fogod-e. A szabad akarat mind a kettőtöknél adott és bármikor élhettek vele. Mivel a párkapcsolat során mindkettőtök változik, sőt maga a kapcsolat is, ezt az elején még nem tudhatod. Talán pár év múlva már nem is szeretnéd, hogy mindig csak ő szeressen. 

Mit tegyek, hogy elhagyja a feleségét?
Ez bár összességében jónak tűnhet, hisze te látszólag tehetsz érte, a végeredmény azonban mégsem rajtad múlik elsősorban. Legfeljebb, ha sokat nyúzod emiatt, akkor biztosan elveszíted. Ez a másik szabad akarata és nyilván sok tényező játszik szerepet ebben a döntésében. Te legfeljebb türelmet tanúsíthatsz és bizalmat ajánlhatsz fel neki. Ha együtt kell lenned vele, akkor úgysem lesz komoly akadály, ha pedig nem így történik, akkor ennek oka lesz. 

Lesz közös gyermekünk? 
A tarot-kártyával én nem javaslom a gyermekkel kapcsolatos kérdések feltevését. Ez megint szabad akarat kérdése is és amikor két embernek dolga van egymással és ehhez a gyermek segítség nekik akkor biztosan meg fog érkezni. Nem szabad gyermekszületéssel kapcsolatban faggatni. Ha egy léleknek hozzájuk kell leszületnie, akkor úgyis megteszi. Ha pedig nem jön össze egy párnak, akkor vagy nincs közös jövőjük, vagy karmikusan kell ebből megtanulniuk valamit.

Ezek után még egy dologra hívnám fel a figyelmedet, amit én is hallottam egyszer:  

Az akarat nem lépcső hanem fal... 

Tehát, minél inkább akarsz a párkapcsolatban, annál nehezebbé válik. A legjobb, ha kicsit lazítasz ilyenkor és hagyod, hogy a megfelelő partner rád találjon. Légy nyitott és élvezd az életet. Amikor ilyen oldott állapotban vagy, szívesebben keresik az emberek a társaságodat.

A legközelebb megvizsgáljuk a pénzügyekel és az egészséggel kapcsolatos kérdéseket és vetéseket is.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.