A Víz elem lapjai

A Víz elem lapjairól írok néhány gondolatot. Tehát a kehely lapokat fogom röviden bemutatni a tarot-kártya csomagból. A videón a „Wheel Of The Year” csomagból láthatsz lapokat. Nagyon fontos megjegyezned, hogy a víz elem olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint maga a víz. Ezeket a tulajdonságokat tükrözik számunkra a Kehely lapok.

Minden lapra igaz lesz az, hogy pozitív állapotban a:

 • megérzéseire fog hallgatni
 • türelmes
 • engedékeny
 • kedves
 • lágy

Tehát a képen szereplő személyre ez többé kevésbé igaz lesz egy-egy vetés értelmezésekor.

Negatív oldalon pedig:

 • érzelgős
 • konfliktus kerülő
 • féltékeny

A lényeg, hogy mindenképpen érzelem vezérelt személyt mutatnak a kelyhek kártyái. Ez a legfőbb ismérve.

Ha jól megnézitek a szerelem lapját például könnyű megismerni, hiszen a Kehely 2 képén minden pozitív tulajdonság jól látható. A Kehely 8 lapján pedig egy elválás pillanatát ábrázolták, amikor éppen elhagyják a főszereplőt. Még a kelyhek is elborultak. Ebben a képben már megjelenik a stressz, amikor próbáljuk kerülni a konfliktust, de a baj mégis megtörténik. Jól látható már ezen a két lapon is, hogy a kelyhek mindig az érzelmi életünkben bekövetkező eseményekről szólnak, ezért a párkapcsolatra nagyon jól lehet használni ezt a lap csoportot.

Akár úgy is használhatjátok, hogy a Nagy Arkánum mellé kihúztok egy-egy lapot, hogy ebben a párkapcsolatban most milyen érzelmet élek meg, illetve mire számíthatok. Amelyik kártya kijön ebből a tizennégy lapból az lesz az a minőség, amelyet mélyebben elemezni kell. Ami pedig még fontos lehet az, hogy az udvari lapok, amelyek minden Kis Arkánumban megtalálhatóak (apród, lovag, királynő, király), személy jelölők. A király és a királynő támogatót jeleznek, illetve, ha nő vagy, akkor a királynő téged jelképez a partneredet pedig a király. Ez persze fordítva is igaz.

Az Kehely apród új szerelmet jelez, hiszen a kehely lapoknál az érzelmekről van szó, a képen jól látható, amint éppen ábrándozik az ifjú leány. Rózsaszín fák jelképezik a kezdeti heves érzelmi állapotot, amikor mindent rózsaszínben látunk.

A lovag lapok, ahogyan egy másik videóban már beszéltem erről, mindig előrelépést jeleznek, itt természetesen új szerelmet és az abban lévő előrelépést mutatja. Ezen a képen a kikövezett út árulkodik arról, hogy a kapcsolat jó úton halad.

Tehát a kehely lapokat bátran használhatod párkapcsolati kérdésekhez, ha pedig szeretnél többet tudni a Kis Arkánumokról, akkor várlak szeretettel az erről szóló tanfolyamon.

Természetesen szeretettel ajánlom a „Vetések a szerelemhez” című könyvünket amely a párkapcsolat minden helyzetére kínál vetéseket.

 

 

Új hozzászólás

Plain text

 • A HTML jelölők használata nem megengedett.
 • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
 • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.