Az Arkangyalok ereje tarot-kártya

Egy csodálatos kártya jelent meg a piacon, amely nagyon jól ötvözi az angyali üzeneteket a tarot gyakorlatias szerkezeti felépítésével. Ezt a kártyát Doreen Virtue és Radleigh Valentine készítette és az „Édesvíz kiadó” forgalmazza itthon.

Természetesen, ha már tarot-ról beszélünk, 78 lap található benne a szokásos felosztásban. Találhatsz benne egy kis könyvecskét, amely a kártyák leírásán kívül az egy és háromlapos tanácsadást javasolja és a  Kelta keresztet (ha nem unod még wink). Ehhez a kártyához is könnyedén használhatóak kirakási könyveink a „Tarot vetések minden helyzetre” amely a háromlapos kirakások mellett a saját vetés készítését is szorgalmazza. Nem részletezem a többit hiszen megtalálhatod őket a „KÖNYVEINK” menüpont alatt.

A kártyalapok (Doreen Virtue angyalkártyáinak hagyományait követve) tartalmaznak egy rövidített tanácsot, hogy a könyvecskét ne kelljen minden alkalommal elővenned, hiszen sokszor a kép vagy egyetlen mondat is elég a megoldáshoz. Az „Édesvíz kiadó” gondozásában megjelent angyalkártyákhoz hasonlóan ez is nagyon jó minőségű és gyönyörű kártya.

A kártya öt színt használ arra, hogy a tarot felosztását visszaadja. A Nagy Arkánumok a lila színt használják, és bár a megnevezések általában megmaradtak vannak eltérések, de ahogy már tudjuk a számok mindig segítenek. Egy ilyen példát említenék és ez a Főpap lapja, amely itt az Isteni útmutatás nevet elnevezést kapta, amely nagyon találó. 

A kard lapokat Mihály arkangyal jeleníti meg, hiszen ő a levegő elemet képviseli, amely ugye a gondolatokhoz és a kommunikációhoz van társítva. Ezek a lapok kék szegélyt kaptak.

Ariel arkangyal lapjai rózsaszínben pompáznak. Ő az anyagi világot, a föld elemet képviseli tehát, az érméket láthatjuk, ha ezek a lapok jönnek ki egy vetésben.

Zöld színt kapott Rafael arkangyal, aki a kelyheket, tehát az érzelmeinkről üzen.

A narancssárga pedig Gábriel arkangyalt díszíti, aki a tűz elemet, így pedig a bot lapokat képviseli.

A Kis Arkánumok felosztása ugyanaz mint a tarot-ban, tehát az udvari lapok és a számozás is megtalálható benne. Ezert, ha a hagyományos tarot-kártyát már tudod használni, akkor ezt nagyon fogod élvezni, hiszen a kártyákon megjelenő tömör tanács nagyon sokat segít, ha nem vagy még túl gyakorlott. Ha pedig tovább szeretnél fejlődni a tarot-kártya elemzésben és „a jóslás csínját bínját” is el akarod sajátítani, akkor egy-egy tanfolyamom segíthet neked.

Tovább a tanfolyamokhoz >>>

 

 

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.