Tarot összeolvasási gyakorlat

A tarot-kártya értelmezése bár látszólag egyszerűnek tűnik, mégsem az. Nem mindegy ugyanis, hogy mi, milyen lap mellett jön ki, hiszen a negatív lapot például sokban befolyásolja az, ha egy pozitív lap jön ki utána.

Gondold csak végig, mennyire más vagy te is egy párkapcsolatban, egy munkahelyen vagy éppen a szüleiddel való viszonyban. Ugyanez van a tarot lapokkal is. Ott is egy-egy személy viszonyát látod egy adott élethelyzetben. Épp ezért nem mindegy, hogy milyen szereplők között jelenik meg és milyen helyzetekbe kerül a szereplő.

Most bemutatok egy egyszerű gyakorlatot, amely könnyedebbé teszi az értelmezést.

A gyakorlatban a kulcsszavakat fogjuk használni az összeolvasáshoz. Ehhez természetesen szükség van a lapok kulcsszavaira is. Ezt sok könyvben megtalálod, ha mégsem, te magad is készíthetsz ilyet.

A kulcsszavak tulajdonképpen a lap jelentését tartalmazzák egy-egy szóban. Ez a tanulást is nagyon jól segíti, ezért mindenképp érdemes a saját kulcsszavaidat is elkészíteni. Akár több féle csoportot is készíthetsz belőle. Lehet kulcsszó általános jelentésre, negatív jelentésre, párkapcsolatra, stb.

Nézzünk egy példát egy párkapcsolat közeljövőjéről a kapcsolati kulcsszavakat használva:

PÉLDA

1. lap: Jelen - Kard 10
Kulcsszavai: lezárás, kimerülés, túlzott pesszimizmus, elnyomás

2. lap: Közeljövő -Bot lovag
Kulcsszavai: előrelépés, szenvedély, romantika

3. lap: Közeljövő- Kehely 10
Kulcsszavai: boldogság, egyenrangú párkapcsolat, beteljesülés

 

Összeolvasás:

Nézzük akkor összeolvasva a három lapot a kulcsszavak alapján:
Jelenleg a kapcsolat kimerült, a túl sok pesszimista gondolat nem enged teret a továbblépésre (mivel utána poztív lapok jelennek meg, ezért nem állítható, hogy a kapcsolat lezárul, inkább csak sok a negatív gondolat).
A jövőben előrelépés várható, teret kap a szenvedély és a romantika. Ennek hatására a kapcsolat kiteljesedik, és boldogság várható, ahol a két ember egyenrangúként van jelen.

Ha szeretnél további gyakorlatkat is megtanulni , akkor gyere el a következő tarot tanfolyamra, vagy vásárold meg a Jósképző praktikák könyvet.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.